Vona Gábor: A mai napig velünk él a kommunizmus

| 

·         Országos hírek

Ossza meg ismerõseivel!

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/kepek/vona_gabor_sotet_0_0.jpgEmlékműállítással egybekötött megemlékezést tartott a Jobbik a kommunizmus         áldozatairól Budapesten.

A József körút és a Krúdy Gyula utca sarkán felállított emlékmű felszentelésén mintegy ötszázan vettek részt. A megjelentek csendben, gyertyák és mécsesek meggyújtásával, illetve néhány szál virággal rótták le kegyeletüket az áldozatok emléke előtt.

A megemlékezésen felszólat Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke, Murányi Levente, a párt alelnöke, az 1956-os szabadságharc hőse és Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%201.jpg

Szilágyi György: nem békélünk meg a kommunista gyilkosok szellemi és ideológiai utódaival

Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke felszólalásában elmondta: a kommunizmus áldozataira mentek emlékezni és felavatni az első hivatalos, a Jobbik által állított emlékművet. Pongrátz Gergely személyesen bízta meg őket azzal, hogy vigyék tovább 56 szellemiségét – tette hozzá.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/szilagyi%20gyorgy_2.jpg

A kommunizmus a XX. század történelmének legsötétebb és legembertelenebb időszakát jelenti. A pokol legmélyebb bugyraiban sem találhatók olyan lények, mint amilyenek a kommunista vezetők személyében az emberiségre szabadultak- jelentette ki a politikus.

1945 után a mi nyakunkba szakadtak a kommunizmus nemzetidegen pokolharcosai. Erre azonban a magyar nép választ adott 1956 őszén, amikor kilátástalan, de mégis felemelő harcot vívott a vörös rémuralom legyőzhetetlenek hitt hadseregével. A forradalom győzött, de a szabadságharc akkor elbukott, ám a nemzeti összetartozás érzését nem tudták elvenni. Ezt 2004. december 5-én tették meg, amikor az országot nemzetre és lakosságra bontották – hangsúlyozta Szilágyi György.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%204.jpg

A múlt század legaljasabb rendszere a kommunizmus volt, amelynek utódai most a neoliberalizmus talán még pusztítóbb rendszerét akarják ránk erőltetni. Ők azok, akik a nemzetközi tőke által támogatva ismét háborút indítottak Magyarország ellen, és a világ minden pontján kifejtik nemzetellenes tevékenységüket. A céljuk hazánk teljes leigázása, ebben pedig támogatják őket a liberális pártok. 

A képviselő leszögezte: soha nem fognak megbékéli azokkal, akik erkölcsi, szellemi, ideológiai utódai azoknak, akik Recsken agyonverték a hazafiakat. Nem békélnek meg olyanokkal, akik nyíltan hazaárulók. Hozzátette: azok, akik választási előnyökért képesek a magyart a magyarral szembeállítani, felfogásuk szerint hazaárulók.

Murányi: A kommunizmus előbb létezett, mint a fasizmus és sajnos túlélte azt

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, az 1956-os szabadságharc hős felszólalásában elmondta, azon a helyen ahol most áll, 56-ban egy szovjet tank állt és tüzelt a forradalmárokra mindaddig, amíg ki nem lőtték a felkelők

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/muranyi%20levente.jpg

A kommunizmus előbb létezett, mint a fasizmus és a nácizmus, és sajnos túlélte azokat – jelentette ki a honatya. A világ négy földrészén terjedt el ez a pocsék eszme, és legalább százmillió áldozatot követelt – tette hozzá.

A honatya hangsúlyozta: a XX. század elején jelent meg nálunk a sötét eszme, jól látható jelei voltak, de az akkori vezetők ezt nem hitték el. 1908-ban szabadgondolkodók által alapított Galilei Kört említette, aminek szerinte egyetlen magyar etnikumú tagja nem volt, leszámítva Károlyi Mihályt. Hiába figyelmeztették akkor sokan Tisza Istvánt, hogy itt van a mocskos eszme, nem találtak értő fülekre. Károlyi 1919-ben „összehozta” a köztársaságot, hatalomra segítették Kun Béláékat, akik aztán ütötték vágták a magyar nemzetet, gyilkoltak, akasztottak. Murányi megdöbbentőnek tartja, hogy Horthy Miklóst és a nemzeti hadseregét mind a mai napig fehérterrorral vádolják, holott csak igazságosztók voltak és rendet tettek az országban.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%202.jpg

1944-ben azonban visszatértek a „vörös martalócok”, és vérben, női sikolyokkal kísérve taposták el Magyarországot, az itt élő kommunisták pedig elvárták az magyar néptől, hogy felszabadítóként üdvözöljék őket. Sztálin Rákosit, Gerőt és Farkast küldte Magyarországra, hogy a szájíze szerinti gyarmatot hozzanak létre. A kitelepítések, deportálások ideje következett, előbb az ÁVÓ majd később a Kádár János által sokkal szervezettebbé tett ÁVH terrorizálta a magyarságot. 1956. október 23-án azonban azt mondta a magyar nép, hogy elég. Önszerveződésbe kezdtek, felfegyverkeztek és Budapest számos pontján ellenállási gócokat hoztak létre. Az oroszok kénytelenek voltak elhagyni a fővárost, miután nemhogy a forradalmat nem tudták leverni, de már magukat sem tudták megvédeni. November 4-én azonban a szocialista blokk országainak jóváhagyásával vérbefojtották a forradalmat, de ekkor a Szovjetunió olyan útra került, ami végül a bukásához vezetett.

 

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%206.jpg


Murányi Levente felszólalása után Vona Gáborral közösen leleplezték a Balázs István kárpátaljai fafaragó által készített emlékművet.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%207.jpg

Vona: Trianont is a kommunizmusnak köszönhetjük

 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke emlékeztetett arra, hogy a pártja megalakulásakor Pongrátz Gergely, a Corvin köz parancsnoka felszólalásában azt mondta: ”Nektek adom ’56 zászlaját, ti vigyétek tovább.”

A pártelnök kiemelte: nekünk nem kell bemutatni a kommunizmust, hiszen a szüleink, nagyszüleink a saját bőrükön élték meg azt. Miközben Nyugat-Európában a kávéházakban a kommunizmusról elmélkedtek, addig itt Magyarországon akasztottak és körmöket téptek le.

A Jobbik elnöke az MSZP-re utalva azt kérdezte a hallgatóságtól, hogy miként lehet az, "hogy Magyarországon van a kommunizmusnak, egy gyilkos eszmének utódpártja?" Kiemelte: "az elmúlt 20 év hét miniszterelnökéből négy kommunista vezető volt." De ott ülnek még mind a mai napig a régi pártfunkcionáriusok az országgyűlésben és a polgármesteri székekben - tette hozzá.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/vona%20gabor%202.jpg

A kommunista diktatúra 1919-ben jelent meg hazánkban, és sajnos mind a mai napig itt él. 1919-ben a patkányok kijöttek az odúikból, és rárontottak a magyar társadalomra, közvetve és közvetlenül pedig okozói voltak Trianonnak – szögezte le Vona.

A kommunizmusnak nemcsak azok az áldozatai, akiket tönkretettek és elüldöztek ebből az országból, hanem az egész magyar társadalom. Az idősebb generáció legszebb éveit lopták el, amit már senki nem adhat vissza.

A kommunisták legnagyobb bűne az, hogy szétzilálták a társadalom értéket teremtő közösségeit. A történelmi egyházaink mind a mai napig sínylik ezt – hangsúlyozta. De tönkretették a legkisebb és legszentebb közösséget, a családot is. Ennek köszönhető a magyarság jelenleg is tartó fogyása. A kommunizmus nem más, mint látszólag a nép nevében a népet pusztítani – tette hozzá.

 

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%208.jpg

Vona szerint az a kommunisták árulásának egyik éles példája, amikor a 2004-es, a határon túli magyarok állampolgárságáról szóló referendumon Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök nyíltan kampányolt a nem mellett.

A Jobbik elnöke végezetül elmondta, a magyar volt az a nép, amely a legbátrabban vette fel a kommunizmus ellen a harcot, ezt igazolja 1956 is. Ha az akkori forradalmárok és hősök nem teszik azt, amit megtettek, akkor ő most nem állna itt és nem lenne miből erőt meríteni.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/hegedus%20lorant.jpg

A beszédek végeztével Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész felszentelte az emlékművet. A megjelentek csendben, gyertyák és mécsesek meggyújtásával, illetve néhány szál virággal rótták le kegyeletüket az áldozatok emléke előtt.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/02/emlekmuavatas%2010.jpg