A nácivadászok meg akarják tiltani, hogy Wass Albertre emlékezzenek a magyarok !

 

 

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/wassalbertkatonakep.jpg

 

                                                                        Gróf Wass Albert de Czege

 

 

A Simon Wiesenthal Központ nem csupán idős egykori nemzetiszocialistákat üldöz, hanem azt is meg kívánja határozni, hogy a gójoknak kire szabad emlékeznie és kire nem.

 

A megélhetési nácivadászok a napokban kifogásolták, hogy a New York-i Magyar Házban Wass Albert-emlékestet kívántak rendezni. Szerintük ugyanis a nagy magyar író „antiszemita” és „náci kollaboráns”, akiről nem szabad még csak megemlékezni sem. Az alábbiakban a Simon Wiesenthal Központ weboldalán február 17-én megjelent tájékoztató olvasható. Wiesenthal Központ: töröljék a programot, amely dicsőíti a magyar antiszemita írót és második világháborús kollaboránst „Wass egy olyan személy, akit nem magasztalni, hanem elítélni kell” – mondja a központ munkatársa Mark Weitzman, a Simon Wiesenthal Központ kormányzati ügyekkel foglalkozó igazgatója közölte, hogy a program – amely a New York-i Magyar Házban a héten esedékes – „Wass Albertet ünnepli, akit a tekintélyes történész és holokauszt-túlélő, Randolph Brahama professzor hírhedt antiszemitának tart, aki együttműködött a magyar fasiszta rezsimmel a második világháború idején”. Wass, aki megkapta a vaskereszt kitüntetést, elmenekült a nácikkal együtt a háború végén. Írásai minden nagyobb neonáci weboldalon olvashatók. „Noha a magyar kormány tagadta, hogy bármiféle köze lenne a programhoz, az a tény, hogy Magyarország tölti majd be a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség (IHRA) soros elnöki tisztségét, még fontosabbá teszi a magyar kormány számára, hogy hivatalosan is elhatárolódjon annak az írónak bármiféle dicsőítésétől, aki oly szorosan kötődött az antiszemitizmushoz és az európai zsidóság üldözéséhez a holokauszt idején” – közölte Weitzman, aki az IHRA-nak azt a bizottságát vezeti, amely az antiszemitizmussal és a holokauszt tagadásával foglalkozik. „Ez egy jó alkalom Magyarország számára, hogy erőteljesen demonstrálja: teljes mértékben azonosul az IHRA céljaival, és leleplezi azokat a szándékos erőfeszítéseket, amelyek mentegetik, vagy jelentéktelen színben tüntetik fel a holokauszt következményeit vagy annak legfontosabb elemeit, beleértve a kollaboránsokat és a náci Németország szövetségeseit” – szögezte le Weitzman. További információkért lépjen kapcsolatba a Központ Public Relations Osztályával telefonon (310.553.9036), vagy a Facebookon (www.facebook.com/simonwiesenthalcenter), vagy kövesse a legfrissebb híreket a Twitteren (@simonwiesenthal) A Simon Wiesenthal Központ az egyik legnagyobb nemzetközi zsidó emberjogi szervezet, több mint négyszázezer taggal. A központ egy nemkormányzati szervezet, amely nemzetközi intézmények közelében ténykedik, mint például az ENSZ, az UNESCO, az OSCE, az Európa Tanács, az OAS és a Latin-Amerikai Parlament.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/140099/

 

Wass Albert a Hungária Szabadságharcos Mozgalom  tanácsadó vezetőségébe tartozott és amikor a Wiesenthal  szervezet a Román kommunisták által koholt vádak alapján  sajtóhadjáratot inditott Wass Albert ellen,  akkor felkértük a Liberty Lobby  szervezetet, hogy segitsenek  a magyar hazafi védelmében. Ez be is következett  lapjuk a SPOTLIGHT  sok cikket irt  Wass Abert védelmében  és hosszú hónapok után végűl felhagytak a vádaskodással.

Level a Spotlight hoz