cid:image001.jpg@01CBE73E.B10710D0

 

ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

 

Elégették az Európai Unió zászlaját a brüsszeli önkény ellen tüntetők Budapesten

 

Megtelt a Budapest, II. kerületi Fény utca, Lövőház utca Káplár utca és környéke a Jobbik Magyarországért Mozgalom által meghirdetett, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap intézkedései ellen tiltakozó magyarokkal. Az ország minden részéről érkezett több ezer tüntető előtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke a többi között kijelentette, hogy a magyarok nem tűrik el az EU további önkényeskedéseit, s Brüsszel urai még visszasírják majd Orbán Viktort és miniszterelnökségét.

 

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/eutuntetes01.JPG

 

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője tiltakozásképpen a tüntetés végén meggyújtotta az Európai Unió zászlaját:

 

                                                                     http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/eutuntetes02.JPG

 

 

A budapesti tüntetésen elhangzott beszédekről nemsokára részletes és fényképes beszámolót közlünk.

 

Frissítés: Vona: Népszavazást a kilépésről!

 

Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. Vona Gábor hadüzenetnek nevezte José Manuel Barroso szerdai levelét, amellyel szavai szerint az Európai Bizottság Magyarország függetlenségét sértette meg. A politikus hangsúlyozta: népszavazáson kell dönteni az ország unióból való kilépéséről. Szavai után a tömeg a "Lépjünk ki!" és a "Vesszen Trianon!" jelszavakat skandálta.

 

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/jobbik1211413.jpg

Vona Gábor szerint az Európai Bizottság a szerdai levelével egy földön fekvő országba rúgott bele. Mint mondta, a bizottság három törvény módosítását, valamint a költségvetés változtatását kéri az országtól, ezzel azt várja: mondjunk le függetlenségünkről, és szorítsuk meg a magyar népet. Vona Gábor, hangsúlyozva, hogy nem az Orbán-kormányt védi, azt üzente Európának: sem a függetlenségünkből, sem a hazánkból, sem a földünkből többet nektek nem adunk!

A Jobbik elnöke képmutatónak nevezte az Európai Bizottság elnökét, és feltette a kérdést: Barroso miért nem írt levelet akkor, amikor az országot rablók privatizáció útján széthordták, amikor a bankjaik devizahitel-csapdába kergették az embereket, vagy amikor kiderült, hogy az egyik miniszterelnökünk pufajkás, a másik D-209-es, a harmadik pedig komplett idióta?

(MTI)

Kapcsolódó: Olvasónk képgalériája a mai tüntetésről

Szegedi Csanád: A magyar társadalom népszavazáson minősítse le az Európai Uniót!

Budapesten az Európai Bizottság Lövőház utcai magyarországi képviselete elé hirdette meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom az Európai Unió és a Nemzetközi Valuta Alap elleni tüntetést, ám a környező utcák is megteltek a több ezer tiltakozóval. Az ország minden részéből érkezett magyarokhoz kegyes volt az időjárás, mert a tüntetés előtt többször rázendített hózápor elkerülte az esemény színhelyét. Nemzetiszín-, Árpád-sávos-, jobbikos és székely zászlók erdejét suhogtatta a fagyos januári szél.

 

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/jobbik1211410.jpg

 

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke a Himnusz együttes eléneklése után felkonferálta Varga B. Tamást, aki előadta a Magyar Hitvallás című dalát. Novák, a rendezvény levezetője ezután kijelentette: az emelvényről látható több ezer ember jelenléte azt bizonyítja, hogy a Jobbik visszafoglalta az utcát azoktól, akik méltatlanul vonultak az utcákra-terekre az elmúlt időszakban.

Szegedi Csanád, az Európa Parlament jobbikos képviselője beszédének elején kijelentette: azért vonultunk az utcára, mert Magyarország gyarmat lett, de mi büszke, független és élhető Magyarországon szeretnénk élni, ahol jó és előny magyarnak lenni. Nyolc évvel ezelőtt a rendszerváltó elit elhitette három millió magyarral, hogy az Európai Unió elhozza majd a Kánaánt, ám az EU csak Kánaán lakosait hozta el hozzánk, miközben az életszínvonal várva várt növekedése elmaradt, mondta a szónok.

Az Európát terrorizáló cigány- és bevándorlóbűnözés megoldása helyett nyíltan szervezik a Magyarországra irányuló további bevándorlók betelepítését, miközben legfontosabb küldetésüknek – a budapesti kormánnyal karöltve – az úgynevezett romastratégiát tartják, figyelmeztetett Szegedi, s szavait a tüntetők egyetértő moraja kísérte. A liberális európai politikusoknak Szegedi azt ajánlotta: fogadjanak örökbe egy-egy cigány családot, hogy testközelből élvezhessék kedvenc etnikumuk kulturális sokszínűségét!

A Nyugat szolgái lettünk a saját hazánkban, s a legnagyobb bajunk nekünk a Barroso-félékkel van, akik nem veszik tudomásul, hogy Európa népei nemzeti függetlenségen alapuló gazdasági szövetséget akarnak, miközben a nemzetek Európáját odadobták a globalista pénzügyi páholyoknak, jelentette ki a politikus, majd így folytatta: Magyarországot a hazaáruló rendszerváltó elit közreműködésével megszállták, s a hazaárulók tekintélyes része ma is ott ül a Parlament mindkét patkóján. Magyarország nem haszonélvezője, hanem elszenvedője az Európai Uniónak, mondta Szegedi Csanád.

Elég volt az Európai Unió állandó arroganciájából, diktátumaiból és az ide-oda minősítgetésekből, s nyolc év után itt az ideje, hogy a magyar társadalom minősítse le az Európai Uniót egy népszavazás által, mert a jelenlegi EU nekünk nem több, mint bóvli kategória, jelentette ki a politikus, mire a tüntetők elkezdték skandálni, hogy„lépjünk ki!”. Az Európai Unió elnöke diktátorként fenyeget egy szuverén államot Európa kellős közepén, ám csak akkor oktathat ki bennünket demokráciából, ha például Szlovákiával visszavonatják a diszkriminatív nyelvtörvényt, a felvidéki magyar állampolgárok retorzió nélkül visszavehetik magyar állampolgárságukat, a székelyek úgy élhetnek az autonómia eszközével, mint például a dél-tiroliak. Akkor magyarázhatnak nekünk, ha már megsemmisítették a szélsőségesen emberellenes Benes-dekrétumokat, de addig legfeljebb a jó édesanyjuknak dirigálhatnak, s nem pedig Magyarországnak, figyelmeztetett Szegedi Csanád.

Itt az ideje megindítani a harcot az európai bankárterrorizmus ellen, itt az ideje sikerre vinni az új magyar honfoglalást, amely szabaddá tesz minden magyart a Kárpát-medencében, mondta a politikus, majd kijelentette, hogy a Jobbiknak vissza kell vennie az utcát azoktól, akik hódolnak az IMF-nek és a nemzetközi bankárkasztnak. Vissza kell venni az utcát azoktól, akik évtizedek óta haláltáncot kívánnak járni a magyar nemzet teteme fölött. Visszavesszük tőlük az utcákat, tereket, mert a magyar nemzet élni akar, s a Jobbik pedig a magyarság élni akarásának a jelképe. Vissza kell vennünk az utcát az LMP-és, mesterházys, gyurcsányista kufárkoalíciótól, akik egymást túllicitálva tennék az IMF zacijába harminc ezüstért a még megmaradt magyar nemzeti szuverenitást, hívta föl az egybegyűltek figyelmét a szónok, majd fölszólította a magyar vidéket, hogy az ügy érdekében mozduljon meg. Azért jöttünk össze, hogy tudatosítsuk az EU-val, az IMF-fel és a világon mindenkivel, hogy Magyarország a magyaroké.

A magyar föld harmincmillió ember eltartására alkalmas, s mi rendelkezünk a világ talán legjobb minőségű édesvízkészletével. Keleten több millió rokonunk él, akik nem csupán szövetségeseket látnak bennünk, hanem testvéreket is, mondta a politikus, majd fölhívta a figyelmet: a magyar ember szorgalmas, ezért ennek az országnak normális körülmények között virágoznia kellene. A Jobbik készen áll arra, hogy végigvezesse a nemzetet a szebb jövőbe vezető úton, fejezte be beszédét Szegedi Csanád, akit Sziva Balázs követett a pódiumon az Elég volt! című dalával.

 

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Levente '56-os szabadságharcost, s ők ketten együtt gyújtották meg és égették el az EU-s zászlót., amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak.

A tüntetésen a résztvevők a Káplár utca és a Pengő utca között megtöltötték a Lövőház utcát. Sokan jobbikos, hatvannégy vármegyés és nemzetiszínű zászlóval érkeztek a rendezvényre, és több embernél is uniós zászló volt, amelyre a "nem" szót festették.

A tüntetésen több, hasonló katonai fekete öltözéket és bakancsot viselő csoport is jelen volt. A rendezvény szervezői bejelentették: a demonstráción megjelent az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. A demonstrációt a rendőrség biztosította.

(MTI nyomán)

Friss: