"Ha magyar földet legálisan külföldi vásárolhat meg, akkor itt ribillió lesz" - Vona Gábor évértékelő beszéde .

 

Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke, miniszterelnök-jelöltje azzal kezdte beszédét, hogy hazánkban vannak, akiknek fontos az ország jövője, és vannak, akiknek elég a tévé is. Elég volt az elmúlt két évtized politikájából, győzni akarunk! – jelentette ki később, hozzátéve, hogy nem azért akarnak nyerni, hogy hatalmuk legyen, hanem azért, hogy az országnak jobb legyen – ezzel köszöntötte az egybegyűlteket.

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_02.jpg Zoom

A Jobbik vezetője elmondta, hogy a rendszerváltáskor az emberek hiába bíztak a javulásban, az egymást váltogató kormányok mindenüket elvették. Ma már semmi nem maradt, lopni sem lehet, csak magánvagyont – érzékeltette a siralmas helyzetet Vona.

Folytatta: a lopásokon túl jött az eladósodás, hiszen a rendszerváltás idején nem tárgyalták újra az államadósságot. A 2010-es Fidesz-kormány is csak erős megszorítások árán képes azt fizetni, újratárgyalás helyett – mindezek ellenére azonban 22 728 milliárd forintra nőtt az államadósság.

Eltűntek a gyáraink, üzemeink, tönkrement a mezőgazdaságunk – mondta Vona Gábor. A magyar GDP-re is kitért: az szerinte nem szól másról, mint a multikról, így a valós nemzeti gazdasági helyzet még rosszabb lehet, mint a számok mutatják.

Ezt követően ördögi desszertnek, mézesmadzagnak nevezete az Európai Uniót a nemzeti párt elnöke. Szerinte csak olcsó piacnak, rabszolgáknak nézik nyugaton a keleti országokat. Fejlődés helyett az Unió az eutanáziát hozta – mondta.

 

Második Trianon: a Fidesz és az MSZP félmillió embert üldözött el az országból

 

Vona Gábor az elmúlt 6-8 év legnagyobb tragédiájának, második Trianonnak nevezte azt, hogy ennyi idő alatt mintegy félmillió ember hagyta el az országot. Annak a politikai garnitúrának, ami engedte, hogy olyan emberek menjenek el százezrével az országból, akik amúgy a társadalom gerincét adja, mennie kell! – jelentette ki határozottan. Hozzátette: A Fidesz és az MSZP üldözte el ezeket a „szociális emigránsokat”, akik nem igaz, hogy kalandvágyból hagyták el az országot. Vona szerint ezek az emberek Jobbik-szavazók, hiszen tudják, hogy milyen pártok politikája miatt kellett elmenekülniük. Elmondta, hogy már-már a választások legitimitását veszélyezteti, hogy ezek az emberek nem szavazhatnak levélben. Vona elárulta, hogy nyugati körutat terveznek, ő személy szerint Londonban fogja felkeresni a magyarokat, hogy elmondja nekik, van még remény.

 

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_03.jpg Zoom

Sokan azonban épp a devizahitelek miatt távoztak az országból – tette hozzá, majd élesen bírálta a kormányt azért, mert az egyik egyeztetésére sem hívta meg a devizahiteles szervezetek képviselőit, csak „kamu” civil szervezeteket ültetett maga mellé. Az MSZP pedig lapul, egy árva tervük sincs a probléma megoldására – jegyezte meg, így ha a baloldal nyeri a választásokat, rengeteg devizást fognak kilakoltatni – mondta.

A Jobbik februárban országos, összehangolt tüntetésre készül a devizahitelesekért – jelentette be Vona Gábor. A devizások nem segélyt kérnek, hanem igazságot – mondta. A tüntetéssorozat legalább száz helyen fog végig menni.

Magyarországon ribillió lesz, ha nem változik a földvédelem

Végső Trianon – így nevezte a termőföld védelmének hiányát Vona Gábor. A jövőhöz szükség van a termőföldre, de nagyon nehéz áttörni azt a falat, hogy a társadalom egyik fele érti ezt, a másik pedig nem – mondta. Ebben a „reménytelen helyzetben” munkájáért köszönetet mondott Hossó Andreának, aki az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője. A kerekasztal összehívását egy fontos napnak nevezte a pártelnök, ami aznap volt, amikor a Jobbik-frakció elfoglalta a Parlament pulpitusát, hogy így akadályozzák meg a Fidesz-féle földtörvény megszavazását.

"Ha a magyar földet legálisan külföldi vásárolhat meg, akkor itt ribillió lesz" - jelentette ki a nemzeti ellenzék vezetője. "Nem gondoljátok, hogy pont ebben a kérdésben fogok meghátrálni? - nyomatékosította Vona.

A pártelnök szerint csak a Jobbik nem árulta el a magyar földet.

A Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy tesz mint az MSZP

Vegyük már észre, hogy az MSZP csak kihalásos alapon változik! – mondta Vona Gábor arra vonatkozóan, hogy a szocialista párt 12 évet kormányzott eddig, de rendre megbukott. Most azonban régi tagjaikat szedték elő megint, Mesterházy, Gyurcsány, Fodor, Bajnai, Kuncze stb. személyében, és újra próbálkozik.

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_04.jpg Zoom

Az SZDSZ-es Fodor Gáborral kapcsolatban kitért arra is, hogy a Jobbik szerint nem lenne szabad indulnia olyan politikusnak a választásokon, aki korábbi pártjával több száz milliós tartozást halmozott fel. Mint mondta, a baloldalnak semmilyen programja nincs, a Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy tesz mint az MSZP.

Ezt követően a Fidesz kommunikációjára tért ki, ami úgy tesz, mintha segítene az embereken, de valójában rendre rájuk hárul minden teher. Az IMF-hitel törlesztése mögött rosszabb dollárkötvények állnak, a devizásokkal kapcsolatban pedig csak az időt húzzák. Több a munkahely! – igen, a közmunka, és a külföldi munkavállalás több – érzékeltette a helyzetet.

Vannak azonban olyan emberek is az országban – mondta -, akiknek az elmúlt 24 év politikájából úgy ahogy van, elegük lett – „ezek vagyunk mi!” – fűzte hozzá Vona Gábor, majd egy hármas miniszterelnök-jelölti vitát vetett fel, ahol „legyen egy sportszerű vita, a végén pedig győzzön a jobbik!”.

 

A határon túli helyzet nem lehet szavazati kérdés

Vona Gábor a határon túli helyzet politikai kezeléséről elmondta, az pártjuknak nem szavazati kérdés. Amikor őt ki akarták tiltani Romániából, akkor ő családjával nyaralni ment Erdélybe – mesélte el, arra utalva, hogy nem hátrálnak meg a kérdésben.

„A Jobbik azt mondja, szavazzatok arra a pártra, akire csak akartok! Nekünk már az is öröm, hogy egyáltalán szavazhattok” – mondta az elnök, arra kérve a tagságot, hogy ezt az üzenetet vigyék el a határon túli embereknek, kiegészítve azzal, hogy a Jobbikra mindig számíthatnak.

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_05.jpg Zoom

Külpolitikával kapcsolatban az Észak- és Adriai tenger közti együttműködésről beszélt, elítélve az egyoldalú, Euroatlanti szövetséget. Szerinte ehelyett Eurázsianizmusra van szükség, amiben meg lehet tartani a nemzeti identitást, azt nem akarják elnyomni, elvenni.

Oroszországgal, Törökországgal és Németországgal kell olyan megegyezésre jutni, melyből az ország jól jöhet ki. A paksi bővítésről elmondta: a nemzeti párt mindig is támogatta az ötletet, azonban azt sajnálják, hogy kampánykérdéssé vált az ügy. Orbán Viktor stratégiai hibát vétett azzal - mondta -, hogy a kampány előtt kötött szerződést, és hogy arról nem tartott korábban konzultációt. Az országnak pedig arra van szüksége a szövetségkötéseknél, hogy semlegesek maradjunk, de eközben akár minden féllel jóban legyünk.

 

Halálbüntetés, kémiai kasztrálás, csendőrség

Vona Gábor kitért a közbiztonságra is: mint mondta, bevezetnék a halálbüntetést, a kémiai kasztrálást, és felállítanák a csendőrséget. Fellépnének az iskolai erőszak ellen, hiszen egyre több diák követ el öngyilkosságot.

A cigány-magyar együttélés egy másik probléma. Előbb ki kell mondani az igazságot, utána lehet azt megoldani, elegünk van a rasszistázásból! – jelentette ki Vona. Lassan már a cigány szót sem lehet mondani, a cigánykerékből is etnikai fordulat lesz. Magyarországon soha nem lesz olyan törvény, amely ember és ember között etnikai vagy vallási alapon különbséget tenne - mi pont, hogy egyenlőséget akarunk – tette hozzá. „A tisztességes cigány embernek is jobb lesz egy Jobbik-kormány esetén. Nem azért mert cigány, hanem azért, mert tisztességes” – mondta.

 

Attila unokái vagyunk

Vona Gábor a magyarság szellemi egyesítését nevezte politikai céljának, amit szerinte nem úgy kell megoldani, hogy „lépjünk túl a problémákon”, mert akkor csak gerjednek a konfliktusok. Olyan magasra kell emelkedni, ahonnan mindenki átlátja a bajokat, és látja, hogy mindannyian Attila unokái vagyunk – tette hozzá.

Nekem a Jobbik nem cél, nekem a Jobbik is eszköz. Eszköz, a magyarság megmentésére – jelentette ki.

A választási kampányról azt mondta, vannak pártok, akik már odáig süllyedtek, hogy nem is magukat rakják ki, hanem a másikat elriasztásképpen.

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_06.jpg Zoom

A választójogi rendszer változtatását egy focimeccshez hasonlította, ahol narancssárga a bíró, a kommentátor az ő üzlettársa, a büfében csak narancslevet lehet kapni, a kormánycsapatnak pedig nincs kapuja, így nem lehet neki gólt lőni.

A Jobbik szimpatizánsaitól nem elég egy szavazat. Vona mindenkit kért, hogy „ő legyen a Jobbik médiája”, és segítse a pártot. Vona Gábor szerint az biztos, hogy a Jobbik egyszer kormányozni fogja az országot, de erre inkább előbb, mint utóbb kell, hogy sor kerüljön. Ugyanis nem a Jobbik, hanem a helyzet a radikális – mondta.

A Jobbiknak sikerült leendő kormányának diplomáciai alapjait megteremtenie – mondta. Törökországgal kapcsolatban arról beszélt, ott már csak azért „körülugrálták”, mert annyit mondott, Atilla unokái vagyunk. Emlékeztetett továbbá arra is, hogy ennyi diplomáciai vendég pártrendezvényen még nem volt, mint most a Jobbikén. Hozzátette: az ország számos pontján polgármestereket tudtak avatni, így a választási eredmények is azt mutatják, a pártnak van esélye a jövőben, készen állnak a kormányzásra.

A párt miniszterelnök-jelöltje optimista: egyrészt azért, mert szerinte az ő programjuk a legjobb, nem kell hazudniuk semmiről. Másrészt azért, mert a 35 év alattiak körében már a Jobbik a legnépszerűbb párt. Tovább erősíti az optimizmusát az is, hogy az interneten nagy erőt tud felmutatni a radikális párt, a fiatalos kampány során pedig képesek voltak megmutatni, hogy milyen emberek ők valójában.

Az álruhás országjárással Vona azt akarta üzenni, a Jobbiknak mindenki fontos. Mint mondta, ez jól sikerült, sok tapasztalatot gyűjtött, így folytatni kívánja a jövőben is.

 

„Ez az én vérem, ez az én nemzetem, ide tartozom közétek"

„Ez az én vérem, ez az én nemzetem, ide tartozom közétek. Soha nem fordult meg a fejemben, hogy máshová tartozzam, bárhol is jártam, hálát adtam az Istennek, hogy magyarnak születtem” – mondta Vona Gábor. A választási „csata” előtt azt kérte, a tagok szorítsák össze a fogukat, tapossák el a kételyt, és idézzék fel az őseiket, nemzeti hőseiket. Gondoljanak a gyermekeik törékeny és bizonytalan jövőjére, és a reményre – amit a jobbikosoknak kell megvédeniük.

„Küzdjetek, harcoljatok velem a győzelemig, ezt kérem tőletek… Attila unokái soha, semmitől nem félnek” – mondta zárszóként Vona Gábor, beszédét a mintegy kétezres hallgatóság álló tapssal búcsúztatta.

A nemzeti párt miniszterelnök-jelöltjének beszéde után a résztvevők közösen elénekelték a Szózatot és a Székely himnuszt.

Frissítés: Vona leváltaná az elmúlt 24 évet

2. frissítés: A nemzeti radikális pártelnök teljes beszédének felvétele

 

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_07.jpg Zoom

https://kuruc.info/j/480/2012/evertekelovg140118_08.jpg Zoom
A rendezvényen, a körülbelül ezer-ezerötszáz ember között olyan sztárvendég is megjelent, mint Fekete László, aki több éven át Magyarország legerősebb embere volt

(N1TV - Alfahír - MTI nyomán)