Az IMF-hitel csapdái, gazdasági bérgyilkosok, a birodalom urai, önjelölt szakértők és a terror mítosza.

 

Peter Joseph Zeitgeist c. dokumentumfilmjének egyik részében megszólaltatják John Perkins volt CIA-ügynököt, egy ún. gazdasági bérgyilkost, aki elmagyarázza, hogy az USA hogyan gyilkolta le azokat a vezetőket, verte le azokat a népeket, amelyek a saját erőforrásaikkal, főként az olajjal maguk akartak rendelkezni. Az IMF és a Világbank a legjobb eszközök arra, hogy hatalmas kölcsönöket tukmáljanak az országokra, amelyek képtelenek törleszteni, és végül erőforrásaik a multik kezére kerülnek. Összeesküvés-elmélet vagy tényleg segített már valakin az IMF?

 

Az IMF működése

Error! Filename not specified.

"Mi, az USA alapítottuk a világot uraló globális birodalmat - kezdi mondókáját John Perkins volt CIA-ügynök, aki részletesen elmeséli, hogyan hajtották uralmuk alá a számukra fontos országokat, és ölték meg jó szándékú vezetőiket, akik saját népük érdekeit nézték. Ha egy országban hatalmas erőforrásokra bukkantak, például olajra, akkor a Világbankkal vagy annak szervezeteivel együttműködve hatalmas kölcsönt sóztak az adott ország nyakába. De a pénzt sohasem a nép kapta meg, hanem az amerikai multicégek azzal a jelszóval, hogy a közjó érdekében például infrastruktúrát fejlesztenek. Erőműveket, ipari parkokat, kikötőket, autópályákat építettek, amelyek hasznából csupán kevesen profitáltak, de az adósságot az egész nép fizette. De az adósság olyan óriási mértékűre duzzadt, hogy sohasem lehetett visszafizetni. Ekkor jön ismét az IMF és a Világbank, amelyek felajánlják, hogy újrafinanszírozzák az adósságot, még több kamatot fizettetve. Persze cserébe feltételeket szabnak, kormányzati és gazdasági intézkedéseket követelnek. Például "erősen" javasolják, hogy privatizálják az erőforrásokat, a szociális, a biztosítási és az iskolarendszert. A vásárlók multicégek.

A gazdasági bérgyilkos fogalma az 1950-es években alakult ki, aki az IMF és a Világbank vagy a velük együttműködő multicégek "szakértő" képviselőjeként kapcsolatba lépett az adott ország vezetőivel, és nagyobb összegű pénzzel rávette őket hatalmas kölcsönök felvételére, ami elég hatalmat adott az amerikaiaknak arra, hogy uralják az országot. Hiszen a Világbank mégiscsak amerikai találmány. Ha nem akart a vezető beállni a sorba, akkor jöttek az orgyilkosok. Ha beállt a sorba, akkor a következő lépésben a gazdasági bérgyilkos azt súgta a vezető fülébe: az adósság lehúz titeket, legjobb, ha olcsón eladjátok az olajmezőket a mi cégeinknek. A gazdasági bérgyilkos első akciójára az iráni Mossadegh demokratikus megválasztásakor került sor, aki 1951-53 között töltötte be az elnöki tisztet. Azt mondta kampányában, hogy a külföldi cégeknek sokkal több pénzt kell fizetniük az iráni olajért. Micsoda paradoxon! Saját olajukból pénzt kértek. Az USA ezt persze nem jó szemmel nézte, de hadsereg helyett egy Roosevelt nevezetű CIA-ügynököt küldött, aki néhány millió dollárral érkezett Teheránba. Rövid időn belül sikerült elérnie, hogy megdöntsék Mossadegh hatalmát, és jött a sah, aki támogatta a nyugati olajtársaságok térnyerését.

De mivel Roosevelt CIA-ügynök volt, ezért ha elkapják, kitört volna a nemzetközi botrány, így legközelebb már a Világbankkal kapcsolatban álló multicég "szakértőiként" tűntek fel a gazdasági bérgyilkosok. A páciensek szépen szaporodtak. 1954-ben megölték a guatemalai elnököt, aki földet akart osztani, 1981-ben az ecuadori elnököt, aki olajat akart a nép kezébe adni, szintén ebben az évben lezuhant a panamai elnök repülőgépe, aki a csatornát akarta visszavenni az amerikaiaktól. Persze ezek mind "diktátorok" vagy "szovjet bábuk" voltak, akik a demokráciát veszélyeztették. Venezuelában azonban nem bírtak Hugo Chavezzel, aki túlélt egy 2002-es mesterségesen gerjesztett zavargást. Az iraki Husszein sem akart beállni a sorba, kétszer foglalták el az amerikaiak Irakot, és tették a földdel egyenlővé az országot. Az Öböl-háború után még meg akarták tartani a diktátort, mondván, hogy sakkban tartja a kurdokat és az irániakat, így zavartalanul folytatódhat az olajbiznisz. Most adósságból - az iraki nép számlájára - újjáépítik Irakot az amerikai multicégek, mint például a Halliburton. Vagyis ugyanazok építenek, akik tegnap romboltak.

 

Birodalom épült: a Corporatocracy (korporatokrácia)

John Perkins így folytatja a beszélgetést: "ezekkel az eszközökkel valódi birodalmat építettünk. Minden múltbeli birodalom a katonaságon alapult, a mai amerikai viszont nem tudja, hogy egy titkos birodalom javaiból él. Nagyobb rabszolgaság van ma a világban, mint valaha." De ha létezik a birodalom, ki az uralkodó? Az USA-elnökök nyilvánvalóan nem, hiszen azokat 4 évre választják. Az uralkodó az ún. Corporatocracy, amely olyan személyek csoportja, akik a legnagyobb multikat vezetik. Ők tényleg uralkodóként viselkednek: irányítják a médiát, a politikusokat, fizetik a kampányokat. Mivel ők nem választott emberek, senkinek sem tartoznak elszámolással. Állandó mozgásban vannak, egyik pillanatban még egy multicég vezetői, a következő pillanatban már USA-alelnökök. A kormányprogramokat a Corporatocracy boszorkánykonyháiban kotyvasztják. Ezek az emberek egységes szabály mentén dolgoznak: maximalizálni a profitot társadalmi és környezeti hatásuktól függetlenül. A Corporatocracy manipulációja adósságon, vesztegetésen és politikai megbuktatásokon keresztül a globalizáció.

"Egy népet kétféleképpen lehet leigázni: fegyverrel vagy adóssággal." (John Adams)

"A világ integrációja gazdasági értelemben a globalizáció és a szabadpiaci kapitalizmus egy birodalmat fed. Kevesen tudták elkerülni az átalakításokat, feltételeket, amelyeket a Világbank és az IMF szabott vagy a döntőbíráskodást, amit a WTO folytat. Ezek a nemzetközi pénzintézetek, bár erre teljesen alkalmatlanok, megszabják a globalizáció útját. Eljön az idő, hogy a világ egyesül, habár egyenlőtlenül, de az összes nemzeti gazdaság a világban egyetlen szabadpiaci rendszerré válik." - Jim Garrison, Világfórum elnöke.

 

A Világbank "eredményei"

Ahogy az amerikai központi bank, a FED az amerikai embereket gazdasági rabszolgaságban tartja az állandó adóssággal, inflációval és kamattal, ugyanezt csinálja a Világbank és az IMF globális szinten. Az alapmódszer egyszerű: adósítsd el az országot, tedd korrupttá a vezetőit, majd szabj feltételeket és javasolj strukturális átalakításokat!

Módszerek:

·         valutaleértékelés: minden érték csökken az adott országban, így az erőforrásokat a valós ár töredékéért szerzik meg a külföldi multik;

·         nagy szociális elvonások: az oktatást és az egészségügyet érintik, veszélyeztetik a társadalom integritását és jólétét;

·         állami szolgáltatások, cégek privatizálása: szociálisan fontos intézményeket a külföldi cégek a profitért veszik.

De honnan származik a Világbank pénze? A semmiből. A résztartalékra épülő banki szabályok szerint zajlik minden. A világ TOP 100-as GDP-listáján az országok mellett 51 cég szerepel, amiből 47 amerikai székhelyű. A Világbank ténykedése növelte a nyomort, míg a cégek profitja emelkedett. Míg 1960-ban a bevételi különbség az 5 leggazdagabb és az 5 legszegényebb ország arányában 30:1, addig ugyanez az aránypár 1998-ban 74:1. 1985 és 2000 között a napi kevesebb mint egy dollárból élők száma 18%-kal növekedett. A Világbanki projektek 40-45%-a sikeres csupán, ismerték el az amerikai illetékesek.

 

A kreált terrorizmus

A világot egy maréknyi üzleti hatalom vette át, amely uralja a megélhetésünkhöz szükséges erőforrásokat, és a pénzt, ami az erőforrások megszerzéséhez szükséges. Miután a belső piacokat megnyitották, az árfolyamok összefonódtak, amiket a tőkepiacokon manipulálnak, a nemzeti gazdaságok csődbe mennek a globalizmus jegyében. Nincs olyan, hogy Amerika vagy demokrácia, csak multicégek vannak. Ezek a mai nemzetek. A globalizáció alapja nem az ember, hanem a gazdaság és a pénzügyi rendszer. De ahogy az egyenlőtlenségek növekednek, egyre több embernek lesz elege és tiltakozik. Ezért új módszert találtak ki, hogy kezelni tudják a rendszer ellenségeit: megkreálták a terroristát. Az Al-Kaida egy amerikai számítógépes adatbázis neve, amelyet az amerikaiak által támogatott szent háborúban használtak a 80-as években - mondja egy veterán francia hírszerző.

2007-ben az USA-ban a Védelmi Bizottság 161,8 milliárd dollárt kapott a terrorizmus elleni harcra. A Nemzeti Terrorista Központ nyilvántartása szerint 2004-ben 1907 személyt öltek meg terrorista támadásban, ebből 68 amerikai nemzetiségű. Kissé cinikus összehasonlításként ebben az évben kétszer annyi ember hal meg mogyoróallergiában, mint terrorizmusban. A vezető halálok Amerikában a koszorúér-elzáródás, amely 450 ezer embert öl meg évente, noha a kormány a betegség kutatására mindössze 2,9 milliárd dollárt fordított 2007-ben. De mivel az Al-Khaida minden egyes hírben felbukkan, ahol amerikai érdekek sérelméről siránkoznak, a mítosz egyre csak nő! Az agyrém odáig fajult, hogy 2008-ban Bush egyik vezető embere megirigyelte a Monty Pythont, és azt javasolta a Kongresszusban, hogy hivatalosan is küldjenek hadüzenetet az Al-Khaidának! 2008-ban 1 millió ember került fel az USA terrorista listájára. Ez a terrorista elhárítás nem a lakosságot védelmezi, hanem a növekvő Amerika-ellenességet akarja letörni a világban, aminek az okozói a multik. A rendező szerint napjaink valódi terroristái nem éjszaka találkoznak, és nem kiáltoznak Allah Akhbart, hanem 5000 dolláros öltönyt viselnek, és a legmagasabb pénzügyi és kormányzati körökben dolgoznak.

 

Afganisztán esete a demokráciával:

Afganisztán 1980 előtt 0%-kal részesedik a világ ópiumtermesztéséből. Miután 1986-ban a mujahedek megverik a szovjeteket amerikai segédlettel, a részesedés már 40%. 1999-ben ugyanez a szám 80%. A talibánok 2000-ben felszámolják az összes termőterületet. 2001-ben Bush előtt hever az invázió terve, két nap múlva jön a casus beli, azaz szeptember 11. Ma az amerikai kontroll alatt tartott Afganisztán adja a világ ópiumtermesztésének 90%-át.