AKI  MAGYAR  VELÜK  TART !!!!!!

 

Ki kell lépnünk az Unióból - tüntetésre hív a Jobbik

 

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/kepek/vona_gabor_sajtotajekoztato_0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt hetek történései mindennél jobban bebizonyították, hogy hazánk gyarmati szerepet tölt be az Európai Unióban, egy ilyen szervezetben Magyarországnak nincsen politikai és gazdasági jövője – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A Jobbik elnöke szombat délutánra tüntetést hirdetett az Európai Unió Háza elé.

„Súlyos, durva támadás érte Magyarország szuverenitását” értékelte az Európai Bizottság mai napon közzétett ultimátumát Vona Gábor. Az EB három magyar törvény (jegybanki különállás, bírák idő előtti nyugdíjazása, ombudsman intézményének felszámolása) visszavonását követeli, ellenkező esetben felvetették az uniós támogatások befagyasztását, ami a Jobbik véleménye szerint az elmúlt 22 év legsúlyosabb válságát eredményezheti.

Két tanulság

A Jobbik elnöke az esetből két tanulságot vont le: egyrészt ide vezetett a Gyurcsány- és Orbán-kormányok Brüsszelt szervilisen kiszolgáló politikája, másrészt az Unió nem jótékonysági intézmény, hanem báránybőrbe bújt farkas, amely gyarmattartóként viselkedik.

Vona Gábor úgy véli, az utóbbi hetek eseményei egyértelműen bizonyítják, hogy Magyarország csupán gyarmati szerepet tölt be a 27 tagú szövetségben, ezért a Jobbik hazánk Európai Unióból való kilépését kezdeményezi.

Nem a törvényeket védik, hanem az országot

„Ez nem saller, nem koki, hanem egy földön fekvő ország megrugdosása” – húzta alá Vona, aki egyben bejelentette: a nemzeti radikális párt január 14-én, szombaton 14.00 órától tüntetést szervez az Európai Unió Háza elé, a fővárosi Millenáris Park mellett. Ide pártszimpátia nélkül mindenkit elvárnak, akit felháborít az Európai Unió gyarmattartó politikája.

Vona Gábor fontosnak tartotta kiemelni: a Jobbiknak sok kritikája van az elmúlt két év kormányzásáról, de most az ország szuverenitása a tét. „Amikor ezt elutasítjuk, akkor nem a kifogásolt törvényeket védjük, hanem az ország szuverenitását féltjük” – tette egyértelművé a pártelnök, aki elszomorítónak tartja, hogy a másik két ellenzéki párt „csahos kutya módjára” szeretné túlteljesíteni az EB követeléseit.

Az EB eddig melyik meccset nézte?


A Jobbik elnöke visszautalt a lisszaboni szerződés olvasás nélküli aláírása és az európaktummal kapcsolatos népszavazás visszautasítására. Vona Gábor a Fidesz és az MSZP közös bűnének nevezte, hogy a magyar társadalmat sohasem szembesítették az Európai Egyesült Államok felé vezető út veszélyeivel, most azonban mind a kormány, mind a magyar emberek kemény leckét kaptak.

A költségvetési hiány leszorítását követelő uniós hangokra Vona úgy fogalmazott: olyan, mintha Brüsszel nem követte volna nyomon az elmúlt évek politikai eseményeit, az ugyanis semmi másról nem szólt, mint megszorításokról, az államadósság szolgai törlesztéséről, a társadalom kivéreztetéséről.

Rendkívüli ülésen vitatnák meg

Magyarországnak ebben a helyzetben dönteni kell, a Jobbik álláspontja pedig egyértelmű: az uniós ultimátumot vissza kell utasítanunk, Magyarországnak nincs politikai és gazdasági jövője egy ilyen szervezetben – szögezte le Vona.

Az MTI kérdésére a pártelnök egyértelművé tette: a Jobbik nem csatlakozik az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti üléshez, mivel az csak a pánikkeltést szolgálta, és egyébként is aktualitását vesztette. Ennek ellenére a Jobbik kezdeményezi egy rendkívüli országgyűlési ülés megtartását, ám annak témája érdemi vita lenne az ország Európai Unióhoz való viszonyáról.

A barikad.hu kérdésére Vona Gábor elmondta, a mostani uniós ultimátum sem változtat pártja államadósság újratárgyalását kitűző álláspontján. A Jobbik elnöke Írország közelmúltbeli példájára hivatkozva kijelentette, részleges elengedés és újraütemezés nélkül az országnak nincs esélye kilábalni a válságból.