ujszittya2.GIF (52747 bytes)

                   ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

Líbia megszállása már folyamatban

|

http://jovonk.info/sites/default/files/kepek/hir/libia-megszallasa-mar-folyamatban.jpgTöbb, mint 4000 tengerészgyalogos indult meg a Földközi-tengerre. A hajó, amely tegnap indult el Norfolkból, pár napon belül a helyszínre érkezik. A Bataan nevű partraszálló egységeket szállító hajó, és az ehhez csatlakozó hajók az Egyesült Államok szerint humanitárius feladatokat akarnak végrehajtani. Négyezer katonával? Ezt a fajta humanitárius feladat végrehajtást már ismerjük.

Mivel Líbia megszállásához a négyezer katona összességében kevés lesz, valószínű, hogy a francia, angol, és egyéb hadseregek katonái is csatlakoznak a támadáshoz.

A légtérzárnak nevezett támadás eddig több, mint 300 légi bevetést, és 164 Tomahawk rakéta kilövését jelentette. A civil halottak és a sebesültek száma nagyon magas. A líbiai légvédelem súlyos veszteségeket szenvedett.

Obama tagadja, hogy újabb háborúba kezdtek volna. A tegnapi napon a CNN-nek adott interjújában még mindig arról beszél, hogy az USA hamarosan kiszáll a líbiai hadműveletekből. Nyilatkozata csupa ködösítés és félrevezetés, ahogy azt egy jó demokratikus vezetőtől már megszokhattuk. Csak a líbiai nép védelmében teszünk ezt meg azt. Csakhogy ezek nem konkrét információk, erre bármit rá lehet fogni.

A Gallup intézet által elvégzett közvélemény kutatás szerint egy újabb háború támogatottsága igen rosszul áll, 44 százalék támogatta, 38 százalék ellenzi (a többinek nincs véleménye a dologról). Ez kezdetnek harmatgyenge, ahogy a Gallup intézet mondta.

Kongresszusi tagok azonban más tényre hívták fel a figyelmet. Obama azért ködösít, mert a háborús beavatkozást, és annak anyagi fedezetét a kongresszusnak jóvá kellett volna hagynia. Ha Obama e nélkül kezdi el a háborút, bűncselekményt követ el, ezért vezeti félre a sajtót és mindenkit.

Líbia vezetője eközben Putyint nevezte az egyetlen megbízható politikusnak, mert szerinte ő az, aki nem kertel, azt teszi, amit mond. Az Orosz Tudományos Akadémia biztonsági szakértője egy TV riportban arra a kérdésre, hogy miért nem vétózta meg Oroszország az ENSZ határozatot, csak ennyit válaszolt: Lett volna bármi értelme? Az USA az ENSZ-határozat nélkül is háborúzik, ha háborúzni támad kedve.

Miközben a Nyugat még mindig csak ködösít, Oroszország már napokkal ezelőtt kijelentette, biztosak benne, hogy katonai invázió lesz. Oroszország hatalmas összegű szerződéseket veszít el a háborúval, és itt nem csak a 4 milliárd dollár értékű fegyvermegrendelésről van szó, hanem jelentős infrastruktúra, bánya, és egyéb fejlesztésekről és munkákról.

Kemény Gábor - Jövőnk.info