SZITTYA HÍRSZOLGÁLAT:  A hazaáruló kormány eggyütt ünnepelte az országvesztést az ellenséggel. A gyalázat napja!
 
NEM FELEJTÜNK.
 
 
Nastase és Medgyessy együtt ünnepelt
2002. december 1. 20:11


MNO
Miközben a Kempinski Hotel előtt tüntetők tiltakoztak az ellen, hogy Nastase román miniszterelnök Budapesten fogadást rendezett az Erdély elcsatolására emlékező román nemzeti ünnep alkalmából, azalatt a szállodában Medgyessy Péter, Kovács László, Göncz Árpád és több kormánypárti politikus gratulált Románia miniszterelnökének. Az ünnepségen ellenzéki képviselők nem vettek részt. Képek a fogadásról.

 
Adrian Nastase, Medgyessy Péter, Kovács László, Göncz Árpád és Kóródi Mária  

Medgyessy Péter és Verestóy Attila, az RMDSZ képviselője 

 
 

 
Nastase és Habsburg György 

Medgyessy Péter a magyarországi román ortodox egyház vezetőjével
Fotó: Tóth Tibor
 


 


 

 

Tüntetés Medgyessy és Nastase ünneplése ellen
2002. december 1. 16:16


Lukács Csaba - MNO
Az egyik polgári kör SMS-láncban és baráti telefonokkal hívta fel a figyelmet arra, hogy Medgyessy Péter magyar, és Adrian Nastase román miniszterelnök vasárnap délután a Kempinski Hotelben készül együtt megünnepelni a román nemzeti ünnepet. Azt a hivatalos román nemzeti ünnepet, amely az 1918. december 1-i, gyulafehérvári nagygyűlésnek, Erdély Havasaföldhöz és Moldvához történt csatolásának a megemlékezése. Az emberek folyamatosan érkeznek a hotel elé.

 

A budapesti Kempinski Hotel előtt ez időtájt öt-hatszáz ember lehet mozgásban. Azért nem egy csoportban állnak a hotel előtt, mert a rendőrség mindenkit igazoltat, akinél nemzeti színű zászlót látnak.

 

A szálloda előtt megjelentek között még mindig nagy a bizonytalanság, hogy akörtelefonban emlegetett Kempinski Hotel, vagy a Román Nagykövetség előtt lesz-e a tüntetés. Ennek ellenére egyre többen gyülekeznek a hotel előtt, mert úgy tudják, hogy hivatalosan délután 5 vagy 6 óra tájban érkeznek meg a miniszterelnökök. A rendőrség – vélhetőleg nagyobb tömegre számítva – igyekszik kiüríteni a hotel környékét, s folyamatosan szállíttatja el a környékén álló autókat.

 

Fotó: Burger Zsolt
 

A délután 3 órára meghirdetett kezdés óta kisebb incidensek fordultak elő. A tüntetők hangos füttyel fogadták a hotelből kilépő Gál. J. Zoltán kormányszóvivőt. Később megérkezett egy kihangosítóval felszerelt autó, amelyről a románoknak a magyarokkal szemben elkövetett vétségeit sorolták fel. A felolvasott szöveg egyik mondanivalója szerint „az ember nem ünnepelheti Magyarországon Erdély románok által történt bekebelezését”. Amikor az autóba bezárkózott hölgyet a rendőrök megpróbálták elhallgattatni egy idősebb ember lépett az gépkocsihoz, s kitépte a hangszóró kábeleit. Ebből kisebb zűr-zavar támadt, végül a rendőrök az idős embert is igazoltatták.