ujszittya2.GIF (52747 bytes)

               ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

Aki nem kiváncsi arra, hogy Gyurcsány és tolvajbandája miért nincs,

és nem is lesz börtönbe, az ne olvassa el ezt az összeállitást, mert bizony

odahaza tombol a "demokrácia", és a jólfizetett "zenekar"

továbbra is a nép nyakán él.

 

Radics Géza

 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fidesz-k.gifSalamon: Vitairat lesz az alkotmánykoncepció
2011. február 23., 08:43 MTI-fidesz.hu
   
A korábbi tervekkel ellentétben vitairat lesz az alkotmánykoncepció. A változtatás célja, hogy ellenzéki erők visszatérjenek az alkotmányozási folyamatba - jelentette ki Salamon László, az alkotmánykoncepciót kidolgozó eseti bizottság elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


Fotó: Hírszerző


Olyan gesztust tettünk az alkotmányozás kapcsán, amilyet kormányerő még nem tett, annak érdekében, hogy az ellenzéki erők visszatérjenek az alkotmányozási folyamatba. Lemondtunk az alkotmánykoncepció kötelező jogi érvényéről így az egy vitairat lesz - mondta Salamon László.

A politikus cáfolta, hogy mindez azért következett volna be, mert a KDNP bírálta a Fideszt, amiért az nem állt ki kellőképp a kereszténydemokrata értékek mellett.

Elismerte, hogy az alkotmányozás kapcsán vannak viták a kormánypárti frakciók tagjai között, de ez szerinte nem pártvonal mentén zajlik.

Arra a felvetésre, hogy az LMP szerint túl rövid az idő az alkotmányozási folyamatra, annak határidejét ki kellene tolni az év végéig, a KDNP-s politikus azt mondta: a magyar történelemnek ez a leghosszabb alkotmányozási ideje. Felhívta a figyelmet arra, hogy 1848-ban március 15-én kezdtek alkotmányozni, és április 11-én szentesítette azt a király, 1989-ben mindössze három hónapig tárgyalt az Ellenzéki Kerekasztal.

Salamon szerint a szocialisták nem bírják elviselni, hogy akkor születik alkotmány, amikor ők ellenzékben vannak, ezért a folyamat politikai bojkottját hirdették meg. Az LMP húzódozását sem érti, mert a koncepcióval nincs bajuk, kifogásaik nem az alkotmányelőkészítő bizottság eljárásával kapcsolatosak - szögezte le.

kapcsolódó
   "Nem tartalmi, hanem eljárási kérdésekben vannak viták"
   Salamon: Az ellenzék csak kifogásokat keres
   Újabb gesztust tett a kormány az ellenzék felé

   Gyerekek utáni szavazati jog: kereszttűztől tartanak a Fideszben (Hírszerző)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-nepszava-k.gifMagának kedvez a Fidesz, a többség nem érdekli
2011.02.24, 05:16 Népszava

Ráadásul az olcsóbb állam szlogenjét hangoztató kormányzat több embert foglalkoztat a Miniszterelnökségen és a tárcáknál idén, mint 2010-ben. A ciklus végéig az új adótörvények és az álláshalmozás miatt a fideszes képviselők összesen csaknem egymil­liárd forinttal többet vihetnek haza.


Havonta akár több száz ezer forint többletjövedelem, különböző pótlékok, álláshalmozás, a családtagok "helyzetbe hozása" állami posztokkal - a többi között ezek jellemzik a mindeddig az olcsó állam ígéretét hangoztató Orbán-kormányt. Sokkal többeket érint, ráadásul kedvezőtlenül az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése. A bérből és fizetésekből élők 85 százalékát érinti hátrányosan, egyrészt mivel nem részesülnek érdemi adócsökkentésben, másrészt az adójóváírás csökkentése azonnal éreztette a hatását - hívták fel a figyelmet a napokban az érdekvédők.

Állás- és pénzhalmozás a jobboldalon

Nagyot fordult a világ az emlékezetes "nem-taggyűlésen" elhangzott Orbán-mondat óta: "ne mi kapjuk a legtöbbet". Ezúttal mindenki jól jár - aki kormánytag, az egészen biztos. Ebben az esetben igaz a Nagy Anna kormányszóvivő által sokszor hangoztatott hivatalos kormányzati kommunikáció az egykulcsos személyi jövedelemadó, valamint a családi adókedvezmény "kedvező" hatásairól. Az adórendszert átalakító Orbán-kabinet tagjai között sok a nagycsaládos, a keresetük is jóval az átlag felett van, így a kedvezményeket mintha nekik találták volna ki. Míg egy átlagos keresetű munkavállaló 4-7 ezer forinttal gyarapodhat eltartott gyermekenként, Orbán Viktor kormányfő havi 451 ezer forinttal jár jobban az új adószabályoknak köszönhetően. A miniszterelnök ebben a ciklusban "csak" a kormányfői munkáért kap fizetést, a korábbi 402 ezer forintos pártelnöki fizetését felfüggesztette. Miniszterelnöki fizetése havi bruttó 1,5 millió forint, ezen felül Orbán még havi bruttó 231 900 forint képviselői díjazásban is részesül.

A miniszterelnök elsőszámú helyettese, Semjén Zsolt szintén az új adórendszernek köszönhetően havonta legalább 300 ezer forinttal többet visz haza, mint tavaly. A KDNP-elnök miniszteri fizetése 1,1 millió forint, képviselői tiszteletdíjként pedig 231 900 forintot vesz fel. Három gyermeke van, így ő is igénybe veheti a családi kedvezményeket. A politikus havi nettó bére tavaly valamivel több mint 695 ezer forint volt, idén viszont csaknem 935 ezer forintot kap kézhez. A másik helyettes, Navracsics Tibor szintén 1,1 milliót keres miniszterként és 231 900-at vesz fel képviselőként.

A "jobbkéz", azaz Matolcsy György havi 1 millió 62 ezer forint miniszteri illetményre tesz szert, amit vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 248 ezer forintos képviselői díjazással egészít ki. Képviselői tiszteletdíja a parlament honlapja szerint ugyanakkor csak 231 900 forint. A nemzetgazdasági miniszternek két gyermeke van, de már csak egyikükkel él közös háztartásban. Pintér Sándor vagyonos ember, de a belügyminiszter nagy értékű ingóságként idei vagyonnyilatkozatában is csak egy 1995-ben örökölt Wartburg-ot vallott be. Havi jövedelme miniszterként bruttó 1,1 millió forint, de emellett nyugdíjat is kap, havi 136 630 forintot.

A miniszterek egyébként összességében, a parlamenti képviselőkhöz hasonlóan jól jártak az egykulcsos, 16 százalékos adó bevezetésével. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter például több mint 150 ezer forinttal nagyobb javadalmazásban részesül, mint 2010-ben. Az államtitkárok sem panaszkodhatnak. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkára havi 997 ezer forintot keres, emellett parlamenti képviselő is, így plusz 232 ezer forintot vihet haza. Az egykulcsos adórendszerben ő 130 ezer forinttal több fizetésből gazdálkodhat. Ez önmagában több, mint egy kezdő pedagógus bére. A szintén képviselő Czomba Sándor fizetése havonta szintén mintegy 140 ezer forinttal nő. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár milliós béréből akár három közmunkás havi foglalkoztatását, megélhetését lehetne megoldani.

A magas jövedelmet segíti az álláshalmozás is: a parlamentben ülő 262 fideszes és KDNP-s politikus többsége, 151 képviselő lát el más tisztséget, 99 politikusuknak pedig polgármesteri, alpolgármesteri vagy megyei közgyűlési megbízatása is van. Nagyobb részük három országgyűlési bizottsági munkában is érdekelt. Az új adórendszer hatására egy kormánypárti politikus átlagosan havi 101 ezer forinttal többet vihet haza jövőre, ami éves szinten már 320 milliós többletet jelent - így jött ki a ciklus végéig számolt egymilliárd forint.

Egyik zsebből a másikba

Bár Orbán Viktor múlt hétfőn, a parlamentben még azt közölte: a kormány az arányos, egykulcsos adórendszer bevezetésével összefüggésben vállalta, hogy senki sem járhat rosszul, senkinek sem csökkenhet a fizetése, sokaknak mégis vékonyabb a borítékja. Sőt, ez a munkavállalók 85 százalékára igaz - állapították meg az érdekvédők. Talán ennek köszönhető, hogy Lázár János Fidesz-frakcióvezető bejelentette: monitoring-bizottságot állítanak fel, amely azt vizsgálja, hogyan alakul az emberek "jövedelememelkedése". Szakemberek és az ellenzéki pártok ezért is tartják meglehetősen átlátszó trükknek, hogy az Orbán-kormány úgy tesz, mintha most szembesült volna a 16 százalékos szja következményeivel.

Az is nyilvánvaló szerintük, hogy az új kulcs és az adójóváírás csökkentése a kiskeresetűek számára jelent plusz terheket. Mindezek miatt több százezer alacsony keresetű dolgozó rosszul jár, és csak mintegy 150 ezer magas jövedelmű munkavállaló helyzete javul - mondta korábban lapunknak Katona Tamás. A volt pénzügyminiszté­riumi államtitkár szerint a kormány szándékosan vezette félre a közvéleményt. Az egész változtatás ugyanis arról szól, hogy a kabinet a kiskeresetűek zsebéből kivett mintegy 350 milliárd forintot, és azt a vagyonosak zsebébe tette át. Az emberek többsége most, az első idei bére kézhezvételekor szembesült azzal, hogy becsapta őt az Orbán-kormány.

Egy tanár, aki egy budapesti általános iskolában tanít, például a korábbi havi nettó 120 ezer forintos bére helyett januárban már csak 118 ezer forintot kapott, annak ellenére, hogy a kormányzat mintegy kilencezer forint kompenzációt épített a bérébe. Hasonlóan rosszul járt egy Békés megyei gyógyá­szati segédeszközgyártó cég fizikai munkát végző alkalmazottja. Ő az eddigi nettó 81 ezer 700 forintja helyett 78 ezer 800 forintot vitt februárban haza. Ez annak is "köszönhető", hogy a kormányzat a korábbi havi 15 ezer 100 forintról 12 ezer 100 forintra csökkentette az adójóváírást, amit idén a tavalyinál sokkal kevesebb dolgozó vehet igénybe, mert a kabinet januártól mintegy húsz százalékkal lejjebb vitte azt az éves jövedelmi plafont is, ami alatt jár ez a kedvezmény.

Bár tény, hogy a családi adórendszer erőteljesen kedvezményezi azokat a munkavállalókat, akik gyermeket nevelnek, de ez keveseken segít. "Nettó 20 ezerrel lett kevesebb a bérem, ha kifizetek mindent, éhen fogok halni" - ilyen és ehhez hasonló bejegyezések olvashatók a kozszolga.hu internetes portálon. A munkaügyi kirendeltségeken dolgozók egy részétől februárban, január elsejéig visszamenőleg vonták el az úgynevezett illetménypótlékot. A közszolgálati dolgozók szakszervezete szerint azzal, hogy nincs munkateljesítményhez kötött illetménypótlék és csökkentették az illetménykiegészítést, a maximum bruttó 160 ezer forintot kereső dolgozóknak egyik napról a másikra akár 50 százalékkal is csökkenhet a fizetése.

Szijjártó és Budai is a plafon felett

Amint azt az Orbán-kormány több más esetben - akár alkotmánymódosítással - is "bizonyította", kivételek, speciális esetek mindig vannak. A miniszterelnöki szóvivő például az állami szférában bevezetett kétmillió forintos bérplafont meghaladó jövedelmet kap. Szijjártó Péter erről nemrég azt mondta: a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kapta fizetését, így nem lát okot arra, hogy - mint azt az MSZP kérte tőle - visszafizesse a különbözetet. A szóvivő összes jövedelme 2,226 millió forint.

Szintén havi kétmillió forintnál magasabb jövedelme van Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak is. Az egykori katonai ügyész havi jövedelme összesen 2 millió 215 ezer forint. Budai szintén "kedvezményezettje" az új adórendszernek: havonta több mint 160 ezer forinttal többet vihet haza, mint tavaly.

A kétmillió plafont ugyan Lázár János nem éri el, de "egyéb juttatásai" közül az S8-as Audija - melynek havi 600 ezer forintos bérleti díját megosztva fizette a Fidesz-frakció és Hódmezővásárhely - heves vitákat váltott ki, végül le is mondott róla. A politikus a Fidesz frakcióvezetőjeként havi bruttó 510 180 forintra jogosult, választókerületi pótléka 556 560 forint, míg Hódmezővásárhely polgármestereként további 545 ezer forintot keres. Vagyis összesen alig több, mint 1,6 milliót. Vagyonbevallása szerint a parlamenti frakcióvezetők közül ő a legvagyonosabb. Várhatóan idén még többet tud majd félretenni, hiszen az említett új adószabályok miatt havi több mint 325 ezer forinttal jár jobban az idén, ami évi 3,9 millió forint többletet jelent.

Kivételeket nemcsak az összegszerűség esetében találni. Az MSZP nemrég hívta fel a figyelmet arra: Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében, ahonnan havonta 1 millió forintos fizetést kap. Mindez a képviselő májusi kinevezése óta törvénytelen az összeférhetetlenségi törvény szerint, azonban Sebestyént ez nem zavarja.

Más kivételek is vannak. Akár 300 millió forintnyi különadó befizetésétől is megmenthette Szász Károlyt, a PSZÁF 2000 és 2004 között - és a kormányváltás óta ismét - regnáló elnökét egy törvénymódosítás. Lázár János kezdeményezésére ugyanis tavaly novemberben a különadóról szóló törvénybe került, hogy nem kell büntetőadót fizetnie azoknak, akik végkielégítésüket 2005 után kapták ugyan, ám az még korábbi munkaviszonyukból származik. Ez a félmondat két emberre biztosan illik: Szászra és akkori helyettesére, Sáray Évára. Őket ugyanis 2004-ben távolították el a szervezet éléről. Emiatt ők pert indítottak; a bíróság pedig 2007-ben kimondta: jogellenesen bocsátották el őket. Mindketten megkapták bérüket a jogerős ítéletig, ami 43 havi fizetést és járulékot jelentett. Hogy mennyivel sétáltak el, arról pontos információk nincsenek, de 2009-ben 310 millióról szóltak a hírek. Ennek 2 millió feletti részének 98 százaléka - amit le kellene adózni - mintegy 302 millió forint lenne.

Állami megbízatás a rokonoknak

Szinte nem telt el úgy hét az utóbbi hónapokban, hogy ne kavart volna botrányt valamelyik kormánypárti politikus családtagjának állami megbízatása. Néhány napja az derült ki, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) kommunikációs hivatalvezetőjének, Kiss Norbertnek a testvére a KEH-ben nemzetpolitikai főtanácsadóként tavaly ősz óta dolgozó Kiss Antal. Nem ő az első rokon, aki a közszférában helyezkedett el a közelmúltban. Az államfő unokaöccse, Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökségen kapott munkát, a KEH-ben dolgozik Balsai István fideszes képviselő azonos nevű fia, Pálffy István KDNP-s képviselő felesége, Tóth Judit pedig a szaktárca háttérintézményénél, a Nemzeti Család- és Szociál­politikai Intézetnél. Korábban Kontrát Károly belügyi államtitkár lányáról derült ki, hogy szintén a KEH-ben dolgozik, míg Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya a vidékfejlesztési tárcánál. Orbán Viktor unokatestvére, Vitézy Zsófia pedig előbb a nemzeti erőforrás tárca sajtófőnöke, majd a Budapest Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lett. Az ő féltestvére, Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Ez lenne az olcsóbb állam?

Bár Orbán Viktor és a Fidesz az olcsóbb állam ígéretével kampányolt és ennek jelszavával hoztak létre a korábbi tucatnál több szaktárca helyett kevesebb, mindössze nyolc csúcsminisztériumot, mára kiderült: a kevesebb néha több, így nem is feltétlenül olcsóbb. A Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki, hogy többen dolgoznak a Miniszterelnökségen és egyes minisztériumokban, mint tavaly. A foglalkoztatottak létszámáról szóló kormányhatározatot módosító rendelkezés szerint a Miniszterelnökségen 128-an dolgozhatnak, ami 34-gyel több a tavaly augusztusban meghatározott létszámnál. Nőtt a keretlétszám a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, a külügyi tárcánál, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban is. Így a Miniszterelnökség és a minisztériumok összlétszámának felső határa a tavaly augusztusi 5764-ről 6054-re emelkedett. Szijjártó Péter mindezt azzal indokolta, hogy "a Miniszterelnökség létszámának újbóli meghatározását a feladatok bővülése indokolta."

Népszava-összeállítás

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fidesz-k.gifTarlós: A legfontosabb, hogy a várost egyensúlyban tartsuk
2011. február 23., 08:33 fidesz.hu
   
A főpolgármester szerint mindenütt szigorítani kell, hiszen a város közvetlen adósságállománya eléri a 300 milliárd forintot, a ciklus előrevetített költségvetési hiánya pedig 160 milliárd forint. Az a legfontosabb, hogy a várost egyensúlyban tartsuk, ami valóban fájdalmat okozhat több helyütt - nyilatkozta Tarlós István a Magyar Hírlapnak.

Most sem azt mondom, hogy szüntessék meg a kerületeket, de szerintem csak azokat a feladatokat kell náluk hagyni, amelyek csakis helyben intézhetők - mondta a főpolgármester az interjúban. Hozzátette: Budapest megköveteli, hogy például az utak a főváros birtokába kerüljenek.

A főpolgármester szerint mindenütt szigorítani kell, hiszen a város közvetlen adósságállománya eléri a 300 milliárd forintot, a ciklus előre vetített költségvetési hiánya pedig 160 milliárd forint. Az a legfontosabb, hogy a várost egyensúlyban tartsuk, ami valóban fájdalmat okozhat több helyütt - fogalmazott.

A négy fővárosi kórház vezetői posztjára kiírandó pályázattal kapcsolatban a főpolgármester azt mondta: "tudomásom szerint már elkészült, de nem vagyok boldog tőle". Úgy hallottam a szakmától, hogy ez a kiírás nem olyan, amilyennek egy objektív pályázatnak lennie kell, ezért nagyon oda fogok figyelni még akkor is, ha esetleg már az állami szervek kezében lesz a döntés - tette hozzá.

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes több kórházvezető lemondásával kapcsolatos kijelentésére reagálva a főpolgármester azt mondta: Szentes Tamás arra nem volt feljogosítva, hogy elküldje az igazgatókat, "de ma is azt gondolom, hogy az ötlet nem tőle származott".

Tarlós István az interjúban elmondta, hogy várhatóan márciusban egy csomagban viszik a közgyűlés elé az utcák és terek névváltoztatásáról, valamint a főváros zászlajának megváltoztatásáról szóló javaslatukat. A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk változtatni, de részletekről még nem beszélhetek - jelentette ki.
(hirado.hu-fidesz.hu)

kapcsolódó
   Rendkívüli ülésen tárgyalnak a fővárosi költségvetésről
   19 milliárdos állami segély érkezhet a BKV-hoz márciusban
   Márciusban pénzt kap a BKV az államtól
   Demszky-örökség: több százmilliárd Budapest adóssága

   Fekete-fehér lesz az új metró (Index)
   Hagyó "Parizer" Miklós után Demszky Gábor is belekeveredett a BKV-ügybe? (Hírszerző)
   A Beatlesszel példálózott Tarlós (FigyelőNet) 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Nullák vagytok!
Írta: nemethg egyenlito.blog

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy akár titkosszolgálati módszerekkel is adatokat gyűjtsenek róluk. Ha nem járulnak hozzá, munkájuk sem lesz.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy tavalyi törvénymódosításra hivatkozik, amely köztisztviselők mellett a kormánytisztviselők titkosszolgálati megfigyelését is lehetővé teszi. És az is benne van: aki nem egyezik bele a saját megfigyelésébe, az elveszti a munkáját.
forrás: RTL Klub

 

 Bizony, nullák vagytok! Nem, most nem az orbáni söpredékre gondolunk, hanem a birka módjára vágóhídra vonuló köz- és kormánytisztviselőkre, akik gyávaságukkal szolgálják a rezsimet. A kormány és a Fidesz azt teszi, amit egy tébolyodott diktátor irányítása alatt a hatalom elvtelen kiszolgálói tenni szoktak: megfigyel, lehallgat, félti a hatalmát. Ez érthető. Ami nem fér a fejünkbe, hogy vajon miért nem tiltakoznak az érintettek? Ilyen erősen munkál a félelem? Vagy valóban birka nép vagyunk?

Vajon ki fogja titkosszolgálati módszerekkel megfigyelni az asszonyverő, közpénztolvaj Meggyes Tamást? A Zuschlaggal mutyizó Szijjártó Pétert? A négyszeres álláshalmozó, S8-as Audit a végletekig eladósodott Hódmezővásárhely pénzén bérlő Lázár Jánost? Az életbiztosítását közpénzből fizető salgótarjáni polgármestert? A költségtérítés-trükköző Gulyás Gergelyt? Az időseket kifosztó Budai Gyulát? A korrupciós ügyektől bűzlő Papcsákot? A saját cégét helyzetbe hozó Navracsicsot? A kifli- és nyugdíjtolvaj-földbirtokos Selmeczi Gabriellát? A volt cégét ügyesen menedzselő Pintér Sándort? Az autótolvaj, illegális adatbázist építő Kubatovot? A rokonokat magas pozícióba helyező fideszeseket? A lézerblokkolót közpénzen üzemeltető nyíregyházi fideszes söpredéket? Hosszan folytathatnánk a sort, de felesleges lenne. Nekik nem kell félniük semmitől.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-hunhir-k.gifKinek papolt már megint ez az álszent Balog?
2011. február 23. 17:22 Hunhír.info

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint "nincs helye gyűlölet-bűncselekményeknek" Magyarországon, s a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az országban békesség és rend uralkodjon. Mindezeket a tatárszengyörgyi cigányölésekkel kapcsolatosan biflázta az álszent Balog Zoltán. Ideje lenne már kedvenc cigány bűnözői figyelmét is felhívni a fentiekre.

 


Balog Zoltán államtitkár szerint a kormány célja, hogy azok legyenek többen az országban, akik elutasítják az erőszakot. A roma ügyekért is felelős államtitkár minderről annak kapcsán beszélt, hogy Tatárszentgyörgyön éppen két évvel ezelőtt, állítólag származásuk miatt öltek meg egy 27 éves apát és 5 éves kisfiát. (És hány magyar öltek meg, raboltak ki a marslakók, kettős mércés szentfazék?)

Balog, aki annak idején részt vett az áldozatok temetésén, úgy fogalmazott: a magyar kormány azért dolgozik, hogy azok legyenek erősebbek, és azok legyenek többen, akik hajlandók ezt az országot építeni, hogy a békesség és a rend uralkodjon. Balog kenetteljes, álszent süket dumájának totálisan ellentmond, hogy változatlan erővel dübörög a cigánybűnözés. Úgy látszik, az államtitkár úr nem naprakész a bűncselekmények ismeretében