SZITTYA HÍRSZOLGÁLAT:
 
 
ÜZENET A SZÉKELY NAGYGYÜLÉSNEK

2006 Március 15.


Tisztelt Nagygyülés !

Tisztelt Székely Nép ! Kedves Székely Barátaim !


Örömmel üdvözlöm a Székely Nagygyülés résztvevöit ! Örömmel kísérem figyelemmel az Önök fontos - és remélem történelmi - gyülését és sok sikert és jó eredményt kívánok.


Félelem nélkül, bátran, határozottan kell kiállni a jogukért, ki kell vívni a jogokat. Ennek az alapja a nemzetközileg elismert és kodifikált önrendelkezési jog. Az önrendelkezési jog Önöknek is jár, mint minden más népnek. A déltiroli nép nem régen egy 114 polgármester és számos szervezet által az osztrák kormányhoz benyújtott peticióban erösítette meg ismételten ennek a jognak az érvényességét. Önök nem csak számbelileg, de történelmük és sajátos kulturájuk alapján egy még sokkal erösebb, ezeréves hagyományokban meggyökeresedett nép.


Tehát: Önök a nemzetközi jog szerint nem kisebbség, hanem nép. Szabadon határozhatják meg politikai rendszerüket, szabadon biztosíthatják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlödésüket. (A Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 1. Cikkélye).


Ezt a jogot sehol sem lehet kapni, senki sem fogja ezt a jogot Önöknek adni, ezt a jogot keményen ki kell vívni, ki kell harcolni. A követelésüket hallatni és láttatni kell. A mai nap legyen az elsö lépés, de még sok lépésnek kell következnie ezután. Aláírásgyüjtést kell kezdeményezni, nem csak itt, hanem az egész Kárpát-medencében, hogy mutassuk meg, mit akar a magyar nép.    Soha többé nem szabad beszélni magyar kisebbségekröl.   A Kárpátmedencében csak egy magyar nép van, közös történelemmel, közös kulturával, közös hagyománnyal.

"MI VAGYUNK A NÉP"


Legyen ez a jelszava új mozgalmunknak! Mi vagyunk a nép ! Teljeskörü jogokkal és kötelességekkel. Erröl nem szabad, nem is lehet és nem is fogunk lemondani.

Isten áldja a Székely Népet, Isten áldja a Magyarságot !


Bécs, 2005 március 15.

Eva Maria Barki