cid:image001.jpg@01CBE73E.B10710D0

 

ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

ÁVOS TERROR TOVÁBBRA IS MŰKÖDIK MAGYARORSZÁGON.

MIKOR LESSZ VÉGE ?

 

http://hvg.hu/itthon/20110726_rabositottak_jobbik_miskolci_vezetojet

      Rabosították a Jobbik miskolci vezetőjét

2011. július 26., kedd, 18:14 • Utolsó frissítés: 2 órája
Szerző: MTI


Címkék: Jobbik; Miskolc; Szegedi Márton;

Twitter

Gyanúsítottként hallgatták meg kedden Szegedi Mártont, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci elnök-frakcióvezetőjét a miskolci rendőrkapitányságon, majd rabosították.

A Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője azt mondta, szerinte rabosításának oka a "szokásos", azaz "a hatalom szerint a Jobbik politikusa alaptalanul gondolja a város volt szocialista polgármesteréről, hogy megkárosította a miskolciakat". A rendőrség elhagyása után hozzátette, rendkívül felháborítónak és megalázónak tartja ezt a helyzetet, azt, hogy "a megszűnés szélén álló szocialista párt és pártkatonái a magyar jogrendszer hézagait kihasználva ilyen módon próbálják politikai ellenfeleiket ellehetetleníteni, illetve valós mondanivaló híján sajtófelülethez jutni".

Szegedi Márton közölte: az eljárást Káli Sándor - Miskolc korábbi, szocialista polgármestere - kezdeményezte, amiért ő egy tavaly szeptemberi jobbikos választási kiadványban "összefüggésbe hozta személyét azokkal az adatokkal alátámasztott visszaélésekkel, amelyeket az elmúlt nyolc évben a szocialista városvezetés követett el a borsodi megyeszékhely adófizetőinek a kárára". Azt mondta, akkor - a Jobbik győzelme esetén - kilátásba helyezte az MSZP-s politikusok, köztük Káli Sándor elszámoltatását is.

http://img0.hvg.hu/image.aspx?id=894e8554-a161-458b-85aa-50e9e4ff1c37&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

Szegedi Márton 2010-ben is élvezhette egyszer a rendőrség vendégszeretetét

Fotó: MTI

A kihallgatás után a miskolci rendőrkapitányság munkatársai rabosították Szegedi Mártont, majd hazaengedték. Az ügy kapcsán Szegedi Márton védőügyvédje elmondta, még kedden beadvánnyal fordulnak a nyomozóhatósághoz tekintettel arra, hogy meglátásuk szerint az elnök-frakcióvezető semmilyen jogszabályt nem sértett meg. Szegedi Márton emlékeztetett arra, hogy az említett kampányidőszakban már "élvezhette a rendőrség 'vendégszeretetét', amiért eltávolított egy Jobbik-plakátra jogtalanul kihelyezett szocialista transzparenst", akkor a bíróság jogsértés hiányában felmentette.

A Jobbik miskolci vezetője - a rabosítást követően - az ügyben sajtóközleményt is kiadott. Ebben azt írja: "miközben a Fidesz a 'szélsőjobboldali árnyékokat' kergeti, addig az ország és Miskolc megnyomorítói nemhogy a vádlottak padján nem ülnek, de a Fidesztől mit sem zavartatva vonhatnak eljárás alá, s mocskolhatnak be minket, rendpárti politikusokat, akik nem hajlandóak csatlakozni a Fidesz-MSZP korrupcióban gyökerező nagykoalíciójához". A sajtóközleményben a pártvezető annak a véleményének adott hangot, hogy a jobbikosok "nem illenek bele az elmúlt húsz év mutyirendszerébe", ezért napi szinten vonják őket jogi eljárás alá immár számos bírósági döntés birtokában alaptalanul, miközben "az egykori és jelenlegi kormánypártok politikusai kivétel nélkül megtagadják egymás mentelmi jogának felfüggesztését. Így hiúsulhat meg a miskolci szocialisták első emberének felelősségre vonása is" - írta Szegedi Márton a közleményben.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a miskolci rendőrkapitányságon - egy becsületsértési ügyben - valóban gyanúsítottként hallgatták meg az érintett személyt. A szóvivő az ügyben további részleteket nem kívánt közölni.