ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

 

 

 

dr. Gaudi-Nagy Tamás

§  CÍMLAP

o    SZEMÉLYES

§  Bemutatkozás

§  Önéletrajz

§  Vagyonnyilatkozat 2010

§  Kapcsolat

o    KÉPVISELŐI MUNKA

§  Felszólalások

§  Interpellációk

§  Törvényjavaslatok

§  ET-tevékenység

§  Jogvédői tevékenység

§  "Radikális változás" program

§  Letöltések

o    SAJTÓ

§  Hírek

o    Sajtóvisszhang

§  ET-munkásság 2010. június

§  Közlemények

§  Cikkek, írások

o    MULTIMÉDIA

o    Videótár

§  Parlamenti videók

§  Tudósítások

§  Sajtótájékoztatók, interjúk

§  Stúdió beszélgetések

§  Rendezvények, tüntetések, lakossági fórumok

§  Kampányfilmek

§  Filmek

§  Képgalériák

o    KEDVENCEK

§  Zenék

§  Filmek, videók

§  Gasztronómia

§  Humor

o    AKTÁK

§  Budaházy

§  Gárda

§  2006 - rendőrterror

§  Székely önrendelkezés

§  Alkotmányozás

 

 

Eljárást indított a rendőrség az uniós zászló bevonása miatt

Választás, 2012, május 5 - 23:32

A rendőrség hivatalból eljárást indított azzal kapcsolatban, hogy jobbikos politikusok levették az uniós zászlót az Országgyűlés irodaházáról - erősítette meg az Országgyűlés Sajtószolgálata pénteken a Magyar Nemzet információit.

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/novakmuranyi03.jpg

·         Tovább

Hamarosan felállhat a Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat

Választás, 2012, május 4 - 22:10

Már a közeljövőben felállhat a Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat hálózata a magyarok lakta határon túli területeken - mondta el az MTI-nek Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Pozsonyban.

Répás Zsuzsanna a jogsegélyszolgálatról a Pozsonyi Magyar Intézetben - a kárpát-medencei fiatal politológusok konferenciájának keretén belül tartott - előadása során beszélt. Mint elmondta: a hálózat tevékenységének tárgyát jogi és diplomáciai segítségnyújtás képezi majd, és azt a célt irányozza, hogy: "Ha valakit bántódás ér magyarsága miatt, akkor legyen kihez fordulnia." A konkrét segítségnyújtás mellett a hálózat határon túli szakemberek számára szakmai képzéseket is szervez majd.

·         Tovább

Gaudi kérdése az ET közgyűlésen a bosnyák külügyminiszterhez: hogy kerülhetőek el a bosznaihoz hasonló véres etnikai konfliktusok többek között a magyarok lakta Erdélyt megszálló Romániában

Választás, 2012, április 30 - 22:29

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, az Európa Tanács magyar delegációjának tagja Zlatko Lagumdžija bosnyák külügyminisztert arról kérdezte az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tavaszi ülésszakán, 2012. április 25-én, hogy elkerülhetőek-e az egy állam területén élő nemzeti közösségek közötti konfliktusok, különösen az olyan államokban, mint Románia, ahol tekintélyes számú nemzetiség, közte számos magyar él. A kérdés arra irányult, hogy az több nemzetiség közötti véres konfliktusok szenvedőjeként mit tanácsolna az ilyen államoknak. A külügyminiszter válaszában elmondta, hogy az államok többségében különböző nemzeti közösségek élnek és az erőszakos konfliktusok elkerülése érdekében komoly erőfeszítéseket kell tenni olyan minőségi együttélési modellek kialakítására, amelyben tiszteletben tartják az ilyen közösségek jogait.

Videó - Gaudi-Nagy Tamás az ET közgyűlésen: a demokrácia válságának legfőbb oka, hogy Európában a nemzeti közösségek jogait nem védik eléggé

Választás, 2012, április 26 - 16:19

A felszólalásról szóló cikk ITT tekinthető meg.

Almási Lajos videóösszeállítása Budaházy két hatalmas jelentőségű, rendőrség elleni pernyertességéről, Gaudi interjúval

Választás, 2012, április 26 - 15:19

Videó - Legyőzte Budaházy a BRFK-t: nem tudták visszaperelni tőle a kártérítéseket.

Választás, 2012, április 25 - 20:21

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/budahplak.jpg2012. április 25-én a 10 órakor megtartott tárgyaláson a Kúriának Dr. Mészáros Mátyás által vezetett tanácsa határozatot hirdetett Budaházy György és társai felpereseknek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mint alperes ellen személyiségi jog megsértése iránt a BRFK által kezdeményezett felülvizsgálati ügyében.

A felpereseket Dr. Balás István ügyvéd (Dr. Gaudi Nagy Tamás helyetteseként) képviselte.
A Kúria hatályában fenntartotta a BRFK-t kártérítésben marasztaló jogerős ítéletet, s indokolásában elvi éllel leszögezte a következőket:
A rendőrségről szóló törvényben a rendőrnek biztosított kényszerintézkedés-alkalmazási lehetőség csupán egy általános lehetőség. Azonban a rendőr személyi szabadságot sértő kényszerintézkedést (elfogás, megbilincselés, előállítás, fogva tartás) csak akkor alkalmazhat, ha ezt valamilyen ok konkrétan és különösen is indokolttá teszi. Ezért a rendőrnek esetenként külön kell mérlegelnie, hogy van-e ilyen ok.

·         Tovább

Gaudi az ET közgyűlésen: a demokrácia válságának legfőbb oka, hogy Európában a nemzeti közösségek jogait nem védik eléggé

Választás, 2012, április 25 - 10:54

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/41884_23_GNTfelszk%C3%A9p2012j.jpgBudapest/Strasbourg, 2012. április 24. - Az aktív állampolgári kezdeményezésekről folytattak vitát kedden Strasbourgban az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének tavaszi ülésszakán, amelyen Magyarországot az öt parlamenti párt képviselőiből álló delegáció képviseli.

A keddi ülésnapról Gaudi-Nagy Tamás, az ellenzéki Jobbik képviselője az MTI-nek elmondta: a tárgyalt jelentés fő üzenete az volt, hogy segíteni kell a bizalom helyreállítását a demokráciával szemben. Ez a bizalom válságban van, amire több magyar és külföldi jelenlévő is rámutatott. Gaudi-Nagy elmondta: a bizalom megcsappanásának legfőbb oka az, hogy egyre nagyobb a szakadék a pártpolitika mögé bújt, tényleges döntéshozók és a polgárok között, akiknek az életét az IMF és EU által erőltetett folyamatos költségvetési megszorítások nehezítik. Ennek eredményeként egyre kevesebb pénz jut az emberekre és egyre nagyobb profitot érnek el a globális multicégek. A Jobbik képviselője szerint az európai emberek erőteljesebben tudnának hinni a demokrácia intézményében, ha nemcsak az egyéni jogok védelmére helyeződne hangsúly Európában, hanem az úgynevezett hagyományos nemzeti közösségek jogaira is. Felszólalásában felhívta a figyelmet az akarata ellenére az igazságtalan trianoni diktátummal Romániába kényszerített és önrendelkezési jogában máig korlátozott székelyek legitim érdek-képviseleti testülete, a Székely Nemzeti Tanács nemrég elindított európai uniós polgári kezdeményezésére és támogatásra kérte a 47 tagállam képviselőit (Az európai kezdeményezés Magyar és angol nyelvű honlapja itt található: www.nationalregions.eu Ezúton kérek minden jóérzésű magyar embert, hogy támogassa a kezdeményezést) . Ennek célja, hogy az Európai Unióban a hagyományos nemzeti közösségek számára különleges jogállást biztosítsanak és tegyék lehetővé számukra az önrendelkezési jog gyakorlását, ideértve a területi autonómiát is, amelyet Románia máig megtagad az erdélyi magyaroktól.

·         Tovább

Április 25-én a Kúrián Budaházy György és társainak meghurcolásai miatti kártérítéseket követel vissza a rendőrség

Választás, 2012, április 23 - 21:34

http://szentkoronaradio.com/files/imagecache/lead_pic/budahazy_eu_plakat.jpgÁprilis 25-én a Kúria két tárgyalást is tart a rendőrség kormányváltás után benyújtott felülvizsgálati kérelmei alapján Budaházy Györgynek és hazafi-társainak a szocialista pártrendőrség által okozott jogsértések ügyeiben. A 2003-as EU csatlakozási népszavazási kampány során a NEM-re buzdító kampányplakát miatt Budaházyékat (többek között Novák Előd jelenlegi jobbikos képviselőt is) meghurcolták, több ezer plakátot lefoglaltak: elítélték, majd végül jogerősen felmentették őket (részletek). 2008. április 11-én a Clark Ádám téren tüntetni készülő Budaházyt és még több mint 50 embert körbezárt és bilincsbe verve előállított a gyurcsányi rendőrség, de itt is felmentették a hazafiakat (részletek). Személyes szabadság és emberi méltóság megsértése miatt mindkét ügyben jelentős összegű kártérítéseket ítélt meg jogsértetteknek a Fővárosi Ítélőtábla, a jóvátételeket ki is kellett fizesse a rendőrség, de most szeretnék azt visszaszerezni és a meghurcolások jogszerűségét kimondatni. Budaházyék képviseletét Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és országgyűlési képviselő látja el.

·         Tovább

Morvai és Gaudi harcra hív a magyar föld védelmében

Választás, 2012, április 21 - 18:43

Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás képviselők beszélgetése arról, hogy hogyan szervezkedjünk, mozgósítsunk a külföldi spekulánsok és magyar zöldbárók ellen

A Jobbik képviselői aláírásukkal támogatták, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak hazánkban is

Választás, 2012, április 19 - 01:10

2012. május 1-jéig kell összegyűlnie 50 ezer aláírásnak ahhoz, hogy az Országgyűlés érdemben tárgyaljon a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként történő beemeléséről a Büntető Törvénykönyvbe, így mindössze 9 napja maradt a kezdeményezőknek (Halász Pálma és az Élet-Érték Alapítvány) a szint teljesítéséhez, hiszen a hétvége és az ünnepnap miatt már a megelőző hét végén át kell adniuk az íveket. Halász Pálma, a népi kezdeményezés elindítója biztos abban, hogy jó véghajrával megugorják a szintet.

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/Gaudi%2C%20Hal%C3%A1sz%2C%20Vona.jpg
Halász Pálma, az aláírásgyűjtés kezdeményezője átveszi Vona Gábor pártelnöktől és frakcióvezetőtől és Gaudi-Nagy Tamástól a Jobbik frakció tagjainak támogató aláírásával ellátott aláírásgyűjtő íveket.

·         Tovább

Autonómia albizottság jött létre az elcsatolt magyarok önrendelkezéséért az Országgyűlésben

Választás, 2012, április 17 - 18:44

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke kedden az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt azt mondta: Székelyföld autonómiája Magyarország hathatós támogatása nélkül nem valósítható meg. Kifejtette: ebben Magyarország szerepe nem a nyomásgyakorlás, két uniós tagállamnak egy ilyen kérdést együttműködés tárgyának kell tekintenie. Meggyőződése, hogy a magyar kormány támogatja törekvésüket, és minden lépésüknél ebből indulnak ki - fűzte hozzá, kiemelve: úgy érzik, Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik ezt a kérdést felvállalja.


Izsák Balázs leszögezte, Székelyföld autonómiája nem sérti Románia területi integritását, sőt Romániának érdeke is lehet.

Az SZNT elnöke kitért arra is, hogy az autonómia iránt elkötelezett önkormányzatokat szeretnének Székelyföldön. Egyúttal jelezte, az önkormányzatok meggyőzésében, tájékoztatásában nekik is van felelősségük. Meg kell értetni a székely falvak, városok vezetőivel és közösségükkel, hogy a felelősségük a közvilágításnál nem áll meg - fogalmazott Izsák Balázs, aki az anyanyelv, a kultúra megőrzésében, a közösség megtartásában való felelősségüket is hangsúlyozta.

·         Tovább

Időzített bombát tervez a kormány a magyar föld alá

Választás, 2012, április 17 - 14:43

Ma délelőtt Gaudi-Nagy Tamás és Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselők közösen hívták fel a figyelmet egy törvénymódosításra, mely beláthatatlan következményekkel járhat Magyarországra nézve.

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2012/04/Gaudi_0.jpgGaudi elmondta, első hallásra egy rendkívül unalmas témáról van szó, amiről az Országgyűlés a múlt héten folytatott le általános vitát. A téma a bányászatról, illetve az ahhoz szorosan kapcsolódó jogszabályokról szólt, ugyanakkor a tervezet, melyet a fülkeforradalmi kormányzat megpróbál áterőltetni a parlamenten, már mást tartalmaz: a magyarországi és külföldi üzemek által kibocsátott káros anyagokat csökkenteni kell, ezt azonban a környezetbarát technológiákra való átállással óhajtják elősegíteni, hanem azzal, hogy a szén-dioxidot összesajtolva óriási földalatti tárolókba tárolják el. A képviselő hangsúlyozta, ez a megoldás rendkívül fejletlen, kísérleti szakaszban jár és nem old meg semmit, hiszen egyáltalán nem semlegesíti a káros anyagot.

·         Tovább

Gaudi: miért késik a Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat felállítása, a Kormány gyors intézkedést ígért

Választás, 2012, április 16 - 19:09

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, a Jobbik frakció tagja és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője az Országgyűlés 2012. április 16-i ülésén feltett azonnali kérdésében arra volt kíváncsi, mikor kezdi meg működését a tavalyi költségvetési törvénnyel 50 millió forint forrással az ő javaslatára felállítani rendelt Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat.

A képviselő nem értette, hogy mi a késlekedés oka, eltelt már az év harmada és eddig a külvilág semmilyen formában nem értesült erről a jogvédő szervezetről, amely működésében jelentősen támaszkodhat a Nemzeti Jogvédő Szolgálat eddigi közel tízéves eredményes munkásságnak tapasztalataira. Véleménye szerint fontos lenne, hogy a Kárpát-medence elcsatolt részeit birtokban tartó országok számoljanak azzal, hogy azok a magyarok, akiket magyarságuk miatt jogsértés ért, hatékony, magyar állami támogatással és felkészült jogászok közreműködésével jogsegélyre számíthatnak.

·         Tovább

Jobbik: nagyon nagy veszélyben a magyar élettér

Választás, 2012, április 16 - 17:08

A párt országgyűlési képviselői közölték: a Jobbik elutasítja az úgynevezett szén-dioxid-sajtolásos technikák magyarországi alkalmazását.

"Nagyon nagy veszélyben a magyar élettér, a magyar föld" - fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás, aki szerint a széndioxid föld alatti kőzetrétegekbe való visszasajtolásáról szóló javaslat "egy nagyon rafinált EU-s diktátum hatására történő nemzetpusztítási kísérlet".

Kijelentette: "minden eszközzel" meg kell akadályozni a technológia elterjesztését. A Jobbik felszólítja az embereket, hogy minden lehetséges eszközzel tiltakozzanak - fűzte hozzá.

Kepli Lajos azt mondta, sem gazdasági, sem környezetvédelmi szempontokból nem indokolt a technológia magyarországi elterjesztésére.

·         Tovább

Élet-halál jogi küzdelem a COD teáért a gyógyszerlobbi ügynökeként fellépő a GVH ellen

Választás, 2012, április 14 - 10:11

A Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma 2012. április 13-án tartotta az első tárgyalást abban a közigazgatási perben, amelyet a Nemzetközi CoD^(TM) Rák Információs és Prevenciós Központ Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány és pertársai indítottak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ellen a rákellenes missziót folytató alapítványt több millió forint bírsággal sújtó és rákellenes felvilágosító tevékenységtől eltiltó törvénysértő határozatának megsemmisítése érdekében.

·         Tovább

·         1

·         2

·         3

·         4

·         5

·         6

·         7

·         8

·         9

·        

·         következő ›

·         utolsó »

Legfrissebb médiaszerepléseim

Jobbik a Parlamentben

Jobbik a médiában

Könyvajánló

A gazdag tartalmú könyv áttekinti a nemzeti jogvédelem 2004 és 2011 közötti, színes és mozgalmas történetét. A könyv egyebek között kapható a Fehérlófia könyvesboltban, a Budaházy-féle Szkíta kézművesboltokban (Budapesten), az Anima és a Szkítia boltjaiban (Budapesten és vidéken). Megrendelhető: njsz@nemzetijogvedo.hu-n vagy a 36 30 549 4167 telefonszámon.

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/jogvedok111261.JPG

A gazdag tartalmú munkával kapcsolatos médiaszerepléseim

Gaudi-Nagy Tamás és Varga Domokos György volt a szerdai Budaházy műsor vendége

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/gaudi_parlament_hu.jpg
Tovább a www.parlament.hu-ra

Hírlevél regisztráció

Iratkozzon fel az alábbi űrlap segítségével Gaudi-Nagy Tamás hírlevelére!

Válasszon!: *

Név: *

Email: *

 

 

Akasztási törvény

Mahmud Abbasz válasza Gaudi-Nagy kérdésére az ET közgyűlésen: a palesztin területek megszállásának megszüntetése nélkül nincs béke

Vádbeszéd és hadüzenet az EU és diktátumai ellen

Gaudi-Nagy Tamás vezérszónoki felszólalása az alkotmányozásról

A felszólalás szövege

Letölthető dokumentumok

Varga Domokos György mélyenszántó elemzése a Gaudi-Navracsics vitáról.

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/nja%20stat.jpg

Jelentés az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése 2012. évi téli ülésszakáról.

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/nja%20stat.jpg

Kritikai jelentés a Magyar Országgyűlés Alkotmányügyi igazságügyi és ügyrendi bizottságának, 2002-2010. közötti lakossági deviza-eladósodás okainak feltárását, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló albizottság összefoglaló jelentéséről

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/emberi%20jogi.jpg

Gaudi-Nagy Tamás 2010.12.08-án ELFOGADOTT részjelentése
Alapvető politikai szabadságjogokat érintő állami jogsértések Magyarországon 2002. május és 2010 április között (kivéve 2006 ősze)

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/emberi%20jogi.jpg

KRITIKAI ÉSZREVÉTELEK az Országgyűlés emberi jogi bizottsága által létrehozott, 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság jelentéséhez (2010. október 25.)

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/kritika.jpg

http://kuruc.info/galeriaN/banner/ujkuruc1024px.gif http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/jobbpromo_radikalis2.jpg

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/gyuri1.jpg

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/sztkr.jpg

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/hunhirbanner.jpg

Kapcsolódó oldalak

§  dr. Gaudi-Nagy Tamás

§  Mahatma Gandhi

§  Morvai Krisztina

§  Zagyva György Gyula

§  Az Ország Háza

§  XV. kerületi Jobbik

§  Európa Tanács

§  Magyar Csodaszarvas Egyesület

§  Magyar Remény Mozgalom

§  Nemzeti Jogvédő Alapítvány

§  Ősmagyar Egyház

§  Székely Nemzeti Tanács

§  Városatyák

§  Hasznos világhálós címek a nemzeti jogvédelemehez

§  Jogi oldalak gyűjtőportálja

§  Hazai újságok és hírportálok gyűjtőoldala

§  Külföldi újságok és hírportálok gyűjtőoldala

§  magyarfoldre.hu

§  Parlament.lap.hu

§  Családellátó.hu

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/jobbik_banner.jpg

Központi hírek

·         Tüntetést szervez az MSZP és a Fidesz székházához a Jobbik

·         A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága kizárta a pártból Endrésik Zsoltot és Kisgergely Andrást

·         A Jobbik nem támogatja az új adómódosításokat

·         Miért kellett a Jobbiknak megalakulnia?

·         Már a török babérlevél is hungarikum

tovább

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/barikad_banner.jpg

Barikád

·         Ellopták a marosvásárhelyi várépíttető szobrát

·         Kemény meccsen legyőzte a Győr a Podgoricát

·         Bohózatba fulladt a vádemelés szeptember 11. ügyében

·         Csak együtt győzhetjük le! – gondolatok a drogpolitikáról

·         Ilyen város nincs: leszakadt a metró plafonja

tovább

Jobbik Magyarországért Mozgalom XV. kerületi alapszervezet

·         Lámpatelepítés magyar(?) módra

·         Fergeteges volt a három napos majális

·         Jövő hétfőn is! - Háború a nemzet ellen - Jelenczki István dokumentumfilmje a Duna tv-n

·         Találkozzon velünk!

·         Állítsátok meg a kormányt!

tovább

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/garda_02.jpg

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/nemzegyl.jpg

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/atillakiraly.jpg

http://gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/V%C3%A1laszt%C3%A1s/vona.jpg