cid:image001.jpg@01CBE73E.B10710D0

 

ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

 

 

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat Közleménye

Tárgy: dr. Képíró Sándor büntető ügye

A Budapesti Nyomozó Ügyészség 2011. február 14-én, Nyom. 347/2007. számon háborús bűntett miatt vádat emelt dr. Képíró Sándor v. csendőr százados ellen az 1942. január 21-23.-án tartott újvidéki partizánellenes razziában való részvétele során állítólag elkövetett, a Népbíráskodás tárgyában kibocsátott kormányrendeletek törvényerőre emeléséről szóló 1945. évi VII. törvény (Nbr.) 11. §-a 5. pontjának 3. fordulatában írt magatartással megvalósí­tott és a Btk. 165. §-ába ütköző háborús bűntett miatt

 

A dr. Efraim Zuroff ellen rágalmazás miatt folyó per tárgyalása és valószínűleg ítélethirdetése a

 

Pesti Központi Kerületi Bíróságon lesz 2011. május hó 3. napján 14: 00 órakor

 

1055 Budapest, Markó utca 25. fszt 15. számú tárgyaló terem.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

A Dr. Képíró Sándor volt csendőr százados vádlott ellen indított büntető ügyben a

 

tárgyalás a

 

Fővárosi Bíróság (Budapest, II. kerület Fő utca 70-78. sz. I. emeleti) tárgyalótermében lesz

 

2011. május hó 05, 06, 10, 12, 13 és 19 napján  09.00 órakor

 

A Jeruzsálemi Simon Wiesenthal iroda (nem a központ) igazgatója, Dr.Zuroff a magyarországi zsidószakértők által is bírált az „utolsó esély” ún. nácivadász akció keretében Dr. Képíró Sándor személyében 2006-ban háborús bűnöst vélt találni, s így emberek tömeges kivégzésével vádolja. Ezek úgy foglalhatók össze, hogy: 1942-ben, az 1941-ben Magyarországhoz visszacsatolt Újvidék városában csendőrtisztként részt vett zsidók és szerbek kivégzésében és kivégeztetésében, hogy részt vett továbbá a délvidéki zsidó deportálások lebonyolításában 1944-ben, s hogy a felelősségrevonás elől 1944-ben a nemzetiszocialista Németországba menekült, s hogy 1946-ban háborús bűncselekmény miatt elítélték.
Ennek kapcsán azt állítja, hogy Dr. Képíró Sándor a harmadik legkeresettebb háborús bűnös Dr. Efraim Zuroff tízes listáján. Számos alkalommal közöltük, dokumentáltuk, bizonyítottuk, hogy dr. Képíró nem követett el bűncselekményt, embereket mentett meg, terhére elkövették a hamis vád bűntettét, s folyamatosan elkövetik a rágalmazás vétségét. Ezen vádak egy része miatt történt most vádemelés öt éve ismert adatok alapján, azután, hogy valótlannak bizonyult mind 1946-os elítélése, mind Németországba szökése, mind a deportálásokban való részvétele Ugyanakkor folyik dr. Zuroff ellen a dr. Képíró magánvádló által képviselt rágalmazási per is azért, mert a három éve hamis vád és rágalmazás miatt tett feljelentés iratait az ügyészség a bírósághoz tette át, lévén, hogy Képíró  bűnösségének elbírálásáig nem járhat el hamis vád miatt.

Dr.Képíró Sándor a terhére rótt bűncselekményeket nem követte el, a most 98 évében járó idős ember öt éve kénytelen az emberi méltóság semmibevételét jelentő vádakkal élni, vele súlyos sérelmet szenvednek az alkotmányos alapjogok, különösen az emberi méltósághoz és jó hírnévhez való jog, az ártatlanság vélelme és az Emberi Jogok Európai Egyezményében rögzített fair eljárás elve.

Budapest, 2011-04-27.        

                        

Nemzeti Jogvédő Alapítvány - Nemzeti Jogvédő Szolgálat