A Magyar Nyelv Rokoni Kapcsolata 

 

Szeretném felhívni a figyelmedet egy-két cikkemre, amik a magyar rovásírás és a magyar nyelv rokonságáról szól. Ezeknek az előzménye, hogy amikor Görögországban jártunk és sok múzeumot is látogattunk akkor jobban megismertem a régi krétai írásokat, amik még a görögök elötti minoszi kulturából származnak. Ezeket az írásokat a tudomány mindmáig megfejtetlennek tartotta. Pár évvel ezelött, amikor Magyarországon is fellendült a rovásírás íránt az érdeklődés, akkor sikerült a krétai hieroglif és a magyar rovásírást összetennem, a saj&aacut e;t megl epetésemre is. Ez lehetővé tette a kr étai írás hangértékeinek a megfejtését és így a minoszi írások olvashatókká váltak. Kiderült, hogy a minoszi nyelv is egy agglutinatív ragozó nyelv ami a magyarhoz hasonlít. 

 

Úgy tűnik, hogy még a minoszi korban, tehát k.e. 1500-ban, a Fekete tenger vidéke, ahol a szittyák éltek, és az Égei tenger szigetei között régi kapcsolatok lehettek, és ez nem csak az írás elterjedését segítette, hanem valamilyen nagyobb mértékű népvándorlással is összefüggött. Ezeket a kapcsolatokat régészeknek kéne majd jobban megvizsgálni. Addig is, itt leírom a cikkeket és arra kérlek, hogy tedd fel a cikkeket a hun-szittya-magyar honlapodra. Ezek Open Access cikkek, amiket downloadolni is lehet mindenkinek, és csatolom is ezeket mint PDF fájlokat.  

 

P. Z. Revesz, Bioinformatics evolutionary tree algorithms reveal the history of the Cretan Script Family, International Journal of Applied Mathematics and Informatics, 10, 67-76, 2016.

 

P. Z. Revesz, A translation of the Arkalochori Axe and the Malia Altar Stone, WSEAS Transactions on Information Science and Applications, 14, 124-133, 2017.

 

P. Z. Revesz, A computer-aided translation of the Phaistos Disk, International Journal of Computers, 10, 94-100, 2016.