Nyolcszázmilliót kapott az In-Kal az államtól « PRO PATRIA

 2008. január 24. Magyar Nemzet Miközben a média egy része és a kormánypártok a törvényesen bejegyzett és fegyvertelen Magyar Gárdával riogatják az embereket, egy valóban felfegyverkezett és szintén fekete ruhás biztonsági szervezet zavartalanul kapja a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat. Az izraeli gyökerű In-Kal Security, amelyet sokan csak az MSZP “magánhadseregének” neveznek, 2002 óta legkevesebb 840 millió forintnyi közpénzt kapott.

Azonban a Kormányszóvivői Iroda által lapunknak megküldött kifizetési listában csak azok a szerződések szerepelnek, amelyeket a fegyveres őrző-védő cég az egyes minisztériumokkal kötött, vagyis nincsenek benne azok a szintén több tíz milliósra becsült tételek, melyeket például a tűzijáték vagy nemzeti ünnepek szervezésével megbízott társaságok alvállalkozóiként, vagy az MSZP létesítményeinek őrzéséért tehetnek zsebre. ►

A szóvivői iroda által megküldött adatokból kiderül: egyedül az Egészségügyi Minisztérium Arany János utcai épületének védelme az adófizetőknek 2002 óta több mint százmillió forintjába került. Bár kérdéseink csak a 2002 óta eltelt időszakra vonatkoztak, a Kormányszóvivői Irodán magyarázkodásképpen hozzátették: 1998 óta az In-Kal védi az épületet. Ugyanakkor jellemző, hogy amíg az Orbán-kormány időszakában az épület védelme csupán havi 366 ezer forintot emésztett föl, addig a Gyurcsány-érában ennél négyszer többet, havonta 1,379 millió forintot fordítanak ugyanerre a célra.

A megküldött adatokból kiderül: 2002 óta mintegy 43 millió adóforintba került a jelenleg a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak otthont adó Akadémia utca 3. szám alatti épület védelme. Ugyancsak az In-Kal védi a földművelésügyi minisztérium Kossuth téri székházát, amely az MSZP-SZDSZ 2002-es hatalomra kerülése óta mintegy 170 millió forintnyi közpénzbe került. Az MSZP közeli őrző-védő cég a Honvédelmi Minisztériumtól (HM) is jól fizető megbízásokat kap 2005 óta. Az In-Kalnak a hazai, nemzetközi és NATO-delegációkat szállító, valamint a HM-rendezvényeket kiszolgáló személygépjárműveket, kisbuszokat és buszokat kell a tárca rendelkezésére bocsátania. Mindezért 2005-2006-ban 243 millió forintot kaptak, a 2007-2008-as szerződés alapján pedig várhatóan 280 millió forint üti majd a markukat. A Kormányszóvivői Iroda azzal magyarázta a nagy összegű megbízást, hogy a honvédelmi tárcának gazdaságtalan lenne fenntartani személyi állományt és technikai felszerelést ilyen feladatokra, ráadásul “nincs is megfelelő mennyiségű szállítóeszközük”.

Az oktatási tárcával is szerződésben állt az In-Kal: a fegyveres testület tavaly nyáron a Sziget Fesztiválon 234 ezer forintért őrizte a tárca sátrát. (Nem mellékesen: az In-Kal végezte az egész Sziget Fesztivál biztosítását.) Ismert, az In-Kal Security részt vett a 2006. október 23-i és az augusztus 20-i központi rendezvények biztosításában, de MSZP-s ingatlanok mellett ők “védték” 2006. szeptemberében az MTV székházát is. Lapunk fotósa a közelmúltban megörökítette, amint az In-Kal munkatársai segédkeznek az MSZP Köztársaság térről való elköltöztetésében. Az ezt bizonyító fénykép ellenére a párt szóvivője tagadta, hogy alkalmaznák a céget.

Arról is beszámoltunk, hogy az In-Kal emberei vették blokád alá azt a nyírbátori büfét, amelynek tulajdonosa nem volt hajlandó elfogadni a Veres János pénzügyminiszter fiai által támasztott feltételeket egy zenei fesztiválon. Az In-Kalt személyi összefonódások révén szoros szálak fűzik a rendvédelmi szervekhez. Például a biztonsági cég tanácsadó testületének tagja Sárkány István, a Rendőrtiszti Főiskola főigazgató-helyettese, szakmai igazgatója Vágó Imréné, korábban csepeli rendőrkapitány volt.

               POLITIKAI ELIT A NEMZET SÍRÁSÓI