Lázadás a judeorezsim ellen: újjáalakult a Magyar Gárda Mozgalom
 

A vármegyések kezdték a mai napot, akik a rezsimellenes tüntetésükön arra is felhívták a figyelmet: Budaházy Györgyöt, a lánglelkű hazafit még mindig rabláncon tartja a vérengző hatalom. Rendezvényük után, a Gárda iránti szolidaritásuk jegyéül átvonultak a Szabadság térre, ahol csatlakoztak a Jobbik nagygyűléséhez. Kétségtelen: a magyarság elindult a szebb jövő felé vezető úton és már senki sem fordíthatja vissza.

 

18.44: A Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével véget ért a rendezvény, a résztvevők elindultak haza - tájékoztat a Szent Korona Rádió.

18.35: Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében kiemelte, hogy tulajdonképp Budaházy György által 2002. július negyedikén szervezett hídblokáddal indult el a mai értelemben vett nemzeti ellenállás. Közölte, amennyiben kormányra jutnak, azonnal kiengedik a politikai foglyokat, a mutyielitet pedig felelősségre vonják tetteikért. Vona szembeállította egymással a kormány ország- és nemzetromboló tevékenységét a gárdisták elmúlt két évben nyújtott teljesítményével. A Jobbik elnöke bejelentette, hogy a Jobbik felállít egy szakmai csoportot, amelynek a feladata az lesz, hogy elkészítse azt a törvényjavaslatot, amely biztosítani fogja, hogy olasz, svájci, amerikai és egyéb országok mintájára működhessen nálunk is a Gárda.
18.20: Utolsóként Vona Gábor lépett színpadra. Szegedi Csanád kijelentését Vona megspékelte: megígérte, hogy 2010 áprilisában, amennyiben a Jobbik a Parlamentbe kerül, ő az oroszlános mellényben jelenik meg.
18.10: A tömeg folyamatos vastapssal köszönti az újdonsült egyenruhásokat. Vona Gábor után dr. Morvai Krisztina is felvette az oroszlános ruházatot. "Azért vagyok különösen büszke arra, hogy az új Magyar Gárda Mozgalom alakításában részt vehetek, mert folyamatosan végigkísértem a jogsértéseket." - kezdte beszédét Morvai Krisztina. 25 éve, büntetőjogászként, rengeteg folyamatosan rettegő embert látott és lát, akik minden éjjel azért rettegnek, hogy megérik-e a reggelt. Morvai utalt a lakóparkjaikban elszigetelődő "urakra", akik Magyarország bekebelezésére törnek. De, hiba csúszott a gépezetükbe, mert a Magyar Gárda révén ébred Magyarország. Senki ne higgye, hogy a múlt heti rendőri túlkapások tömkelege néhány kisrendőr magánakciója volt. A cél Magyarország gyarmatosítása, Magyarország második Palesztinává züllesztése. Azért fújnak le minket közvetlen közelről könnygázzal, azért videóznak, turkálnak a táskánkban, hogy megtörjék az ellenállásunkat, s akadálytalanul nyomulhassanak országunkba a gyarmatosítók. De, nem szabad hagyni magunkat. Emberi méltóságunk, emberi jogaink megvédéséhez kell a Magyar Gárda. - jelentette ki Morvai Krisztina.
Két hírrel is szolgált az EP-képviselő. A jó: az EP jövő héten az emberi jogok kérdésével foglalkozik majd. A rossz hír, hogy csak az iráni helyzettel kívánnak megismerkedni az EP-képviselők. Az Uniónak sem joga, sem felhatalmazása nincs egy Unión kívüli ország jogaival foglalkozni (Irán) addig, míg az Unión belül ilyen súlyos jogtiprások történnek, mint amilyenek Magyarországon zajlanak 2006 ősze óta.
Schmitt Pál esetleges uniós alelnökségére utalva Morvai kijelentette: nyomatékosan felhívja a fideszes EP-képviselő figyelmét, járjon közbe az igazság felgöngyölítése érdekében. "Arra kérem fideszes képviselőtársaimat, álljanak oda törekvéseink mellé!" - kérte Morvai Krisztina. A tömeg soraiból lesajnáló moraj, sőt füttyszó hangzik a Fidesz említésére. Előzőleg Szabó Gábor felhívta a hatóságok figyelmét, ha nem tetszik a Magyar Gárda egyenruhájának látványa, haza lehet menni. "De nagyon remélem, nem fognak végiggumobotozni EP-képviselőket, kétgyermekes családanyát, volt minisztert, református lelkészt". - jelentette ki a Jobbik választmányi elnöke.
17.55: Für Lajos volt miniszter, a Gárda védnöki testületének egyike is átvette a mellényt.
De jó látni! - sóhajtott fel Für Lajos a tömegen végigtekintve. Az egyetemi tanár kezében egy lyukas trikolórt tartva kijelentette, az ő nemzedékének szent volt, s szent ma is.

 

"Kívánom minden magyarnak, bárhol éljen is ebben a megbomlott világban, hogy adjon az Isten..." (Szebb jövőt - kiáltja a tömeg) Éljen a Gárda, éljen a magyarok egyetemes nemzete - zárta köszöntőjét a volt miniszter.
17.50: A színpadon neves közéleti személyiségek öltik fel a Magyar Gárda Mozgalom oroszlános mellényét, ezzel is jelezve szolidaritásukat a feloszlatott szervezet mellett. Elsőként Szegedi Csanád vette fel a mellényt, s kijelentette, hogy jövő kedden Strasbourgban ebben a mellényben veszi át európai parlamenti mandátumát.
Másodikként Ifj. Hegedűs Loránt veszi fel az egyenruhát.

 

A tömeg "Isten hozott!" köszöntéssel üdvözölte. A református lelkész kijelentette, ahogy a Gárda főkapitányát, úgy őt is magyarnak nevelte az édesanyja. Ifj. Hegedűs édesapja köszöntőjét olvassa fel, aki a Magyar Gárda Mozgalom egyik fővédnöke: mi nem vagyunk a meghátrálás emberei, hogy elvesszünk... Le a terrorista, magyarnak hazudott kormánnyal! - jelentette ki a lelkész.
A harmadik "egyenruhás" Ifj. Hegedűs Loránt felesége, Hegedűsné Kovács Enikő, Budakeszi alpolgármestere.
17.40: Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya felment a színpadra és a gárdistáknak szegezte a kérdést: fel akarjátok venni az egyenruhátokat? A válasz egyöntetű igen volt, így most kb. 500 gárdista áll fegyelmezett sorokban a Szabadság téren.

 


További képek alább láthatók
Fekete napokat élünk, olyan napokat, amikor bűn kimondani, hogy „magyar” - folytatta a főkapitány. Beszédében felidézte a 2006-os őszi rendőrterror óta eltelt időszakot, kiemelve, hogy embereket vertek és szemeket lőttek ki. Kiss több kérdést is intézett az összegyűltek felé; felvállalják-e a nemzet védelmét, akarnak-e tagjai lenni egy újjáéledő Magyar Gárdának. Kiss Róbert beszédében bejelentette, hogy a Jobbik szolidaritási nagygyűlésén újraalakult a Magyar Gárda Mozgalom.
17.30: Megkezdődött a Jobbik nagygyűlése: az első felszólaló elmondta, hogy a Magyar Gárda feloszlatása, a július negyedikei rendőrterror és a politikai foglyok szabadon engedésének az ügyében tüntetnek ma. Külön megköszönte a vármegyéseknek, hogy múlt szombaton a gárdisták oldalán bátran kiálltak a pribéksereggel szemben. Megköszönte a folyamatos tudósítást a nemzeti hírportáloknak, név szerint megemlítve a Kuruc.infot és a Szent Korona Rádiót. (SZKR nyomán)
17.10: Véget ért a Hazatérés templomában tartott istentisztelet, amelyet ifj. Hegedűs Loránt celebrált. A lelkész oldalán hagyta el a templomot Vona Gábor a Jobbik elnöke, hogy a hamarosan kezdődő demonstrációra siessen. A gárdisták a színpadra vonultak a történelmi zászlókkal, a téren van Morvai Krisztina és Szegedi Csanád is. (SZKR nyomán)
16.55: A Szabadság tér közepén felsorakozta a gárdisták. Viseltük: fekete nadrág és fehér ing. Körülbelül 300-an vannak, őket hazafiak veszik körül.

 

("Trianonos Karcsi" képei)
Másik olvasónk fényképei az Erzsébet téri tüntetésről itt láthatóak.
16.45: Már több mint ezren vannak a Szabadság téren és folyamatosan gyűlnek a hazafiak.
16.30: "Halál az izraeli vízágyúkra!" Budaházy Gyuri mondatával kezdte beszédét Toroczkai László a HVIM tiszteletbeli elnöke a közel ezer megjelent tüntetőnek. A folytatásban pedig kifejtette, hogy ma Magyarországon a legkiválóbb hazafiak vannak börtönben politikai okokból, a Jobbik 15%-os sikere a hazafiaknak köszönhető, közöttük Budaházy Gyurinak is. A 15% a Nemzeti Ellenállás sikere. Megemlékezett a 2002. július 4-i hídblokádról, amivel Budaházy Gyuri bevonult a Nemzeti Ellenállás zászlóvivői közé. Három fontos állomása volt a Nemzeti Ellenállás történetének: a hídblokád, az MTV ostroma és a múlt szombati események. Amíg nem helyezik szabadlábra Gyurit, addig folytatnunk kell ezt a harcot, nem szabad elfeledkeznünk a bebörtönzött hazafiakról. A győzelem órája már közeleg, abban a pillanatban a politikai foglyokat a vállunkon hozzuk fel Budapestre. A tömeg a rendezvény végeztével átvonul a Szabadság térre. Ahol a Hazatérés templomában még tart az Istentisztelet és ahol már gyülekeznek a feloszlatott Magyar Gárda tagjai. (Szent Korona Rádió, kép: MTI)

 

 

16.00: A HVIM Erzsébet téri rendezvényén Gonda László volt az első felszólaló. Szerinte a rendőrterror 2006 ősze óta még erősebb lett. „Az igazságot ki kell mondani, az igazságért harcolni kell” - zárta felszólalását az ősz ellenálló. Kocsis Imre, a Lelkiismeret '88 elnöke szerint „az arany próbája a tűz, a bátor férfié a nyomorúság”. A napjainkat oly hűen kifejező metafora után, az elnök kifejtette: sok mindenben másképp gondolkodnak ugyan, de kiállnak Gyuriért és a bebörtönzött politikai foglyokért. Beszéde végén a Jelenések könyvéből idézett. Berni, Gyuri felesége beszámolt a hazafiaknak Gyuri jelenlegi állapotáról. Ezekben a percekben Edda, Budaházy György testvére beszél. (SZKR nyomán)
Hangulatjelentés az Erzsébet térről:
 
15.30: A Szabadság téren egyelőre nincsenek kordonok, az itt található Hazatérés Templomában hamarosan kezdetét veszi a nemzeti ellenállásért tartott istentisztelet. Az Erzsébet téren több száz hazafi tartózkodik, itt hamarosan kezdetét veszi a HVIM rendezvénye.
15.00: Az Erzsébet téren gyülekeznek a vármegyések és a velük szimpatizáló hazafiak. Az érkezőket kordonerdő fogadja, egyelőre csak nyári ruhás sünöket lehet látni, biorobot még sehol. Toroczkai Lászlón kívül, felszólalnak még a mai nap folyamán: Kocsis Imre, a Lelkiismeret '88 csoport vezetője, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg szóvivője és mások.
13:30: A fokozott ellenőrzés során eddig 56 embert igazoltattak a rendőrök a fővárosban, 5 körözött embert fogtak el (ezek feltételezhetően nem voltak összefüggésben a megmozdulásokkal, egyszerűen a megnövekedett jelenlétnek köszönhető), akiket előállítottak – közölte a BRFK honlapján szombaton délben.
12:20: 60-80 pajzsos robotzsaru ment be az MTV - már használaton kívüli - épületébe.
11:45: A pályaudvarokon fokozott ellenőrzésről számolnak be olvasóink.
(Szent Korona Rádió, Barikád, Kuruc.info)
Korábban írtuk: Vona Gábor szerint a végnapjait élő diktatúrákra jellemző, ami most hazánkban folyik: a rendőrség folyton változtatgatja álláspontját, a miniszterelnök kitünteti a leghűségesebb karhatalmistákat a gárdisták és civilek jogtalan feloszlatásáért (ti. fűre ülni tilos), a kormány pedig rendkívüli intézkedéssel új szabálysértési tényállást vezetett be a gárdisták ellen. Mindezt egy nappal a mai tüntetés előtt.
Mindannyian gárdisták vagyunk! - ez a jelszava a ma 17 órakor a Szabadság téren kezdődő szolidaritási nagygyűlésnek, melyen sötét nadrágban és fehér ingben való megjelenést kér a szervező Jobbik, bár időközben a Gárda-ruhára vonatkozó "tiltást" visszavonta a rendőrség, melynek 90 millió forintjába került a múlt heti rendezvények "biztosítása".
Aki többet is bír, annak még két programot ajánlunk: 15 órától az Erzsébet téren a HVIM szervez felvezető tüntetést, 16 órától a Szabadság téri református templomban Hegedűs Loránt tart istentiszteletet.
A Fidesz nem tiltakozik a diktatórikus intézkedések, még a múlt heti rendőri agresszió ellen sem (mely a magyar történelemben rekordszámú előállításal járt), miközben egy (azaz 1) állítólagos zsidóverés miatt szót emeltek a narancsbőrűek.
A Kuruc.info folyamatos tudósítással jelentkezik, de mindenkit a részvételre buzdít (hírportálunk mobiltelefonról is kitűnően elérhető). Az olvasóink által készített rövid videókat és a legjobb fényképeket - mint mindig - a szerk@kuruc.info címre várjuk (akár mobilról MMS-ben), sőt ugyanide akár helyszíni tudósítást is!
Kuruc.info főhadiszállás
: