Ötszáz magyarságtudományi könyvet kaptak a szatmári iskolák

Szerző:

Szatmár Tv

– 2011. augusztus 5. péntekKategória: Cikkek, Kultúra •, Szatmár •, Videók

Ötszáz könyvet adományozott ma Radics Géza, Amerikában élő történész a Szatmárnémeti magyar iskoláknak. A magyarságkutató 1992-ben kezdte el kiadni tanulmányait. Legutóbbi munkája az „Olvasmányok múltunkról”, ebből ajándékoz 100-100 darabot a partiumi magyar iskoláknak.

A történelem tanítás ma is nagy kihívást jelent a pedagógusok számára. Amellett, hogy túl kevés a tanóra, egyre több kutatás jelenik meg, amelyet nehezen lehet követni. Póti Eduárd történelemtanár szerint fontos, hogy a tankönyvön kívül olvasmányokat tudjanak a gyerekek kezébe adni, ahonnan megalapozott információkról szerezhetnek tudomást.

A történelemkutató egyébként nem most ajándékoz először könyvet az iskoláknak. ’92 óta hozzávetőleg 250.000 példányt juttatott el magyarországi, és a határontuli tanintézmények számára. Ezt Amerikában elő magyarok támogatásával tudja megvalósítani. Ebben a könyvében többek között azt is megmagyarázza, hogy lehetséges az, hogy a magyarok már 8000 évvel ezelőtt a Kárpát medencében voltak.

 

Itt van, amit keresel! Nyerj jegyet a Félszigetre a Szatmár Tv-vel!

„Történelmet úgy kell írni, hogy az ne csak az agynak mondjon valamit, hanem a szívnek is. Meg kell, hogy ragadja a magyar embert már iskolás, gyermek korában, hogy érdemes volt magyarnak születni, ha ezt nem tudja, azért nem tudja, mert nem ismeri a magyar múltat pozitív szemszögből beállítva”-nyilatkozta a Szatmár Tv-nek Radics.

A magyar történelemkutató Nagybányára, Máramarosszigetre, Zilahra, és Nagykárolyba viszi műveit. Ma öt szatmárnémeti iskolának adta át a történelmi olvasókönyvet.

http://szatmartv.ro/wp-content/uploads/2011/08/radics-geza-tortenesz.jpg

Cimkék: magyarságkutató Radics Géza, Radics Géza könyvei, Radics Géza magyarságkutató, Radics Géza történész, Szatmárnémeti Híd Egyesület, Szatmárnémeti Híd Egyesület Krakkó Rudolf, Szatmárnémeti magyar iskolák

 

       

        Radics Géza munkájáról videok:

   

 

http://szatmartv.ro/?p=15096

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=b7E3Wze0oH8&feature=player_embedded#!

 

 

http://www.erdely.tv/hirek/tortenelmi-olvasmanyok