Pongrátz Gergely tiltakozik
2002. december 9. 20:38


OS
Az Országos Sajtószolgálat az alábbi közlemény kiadására kapott felkérést:

 
„Az 56-os Magyarok Világszövetsége és a Corvin-közi Bajtársi Közösség tiltakozása

Tiltakozásunkat fejezzük ki amiatt, hogy az eddig sosem létezett, csaknem ismeretlenekből álló, Boross Péter volt miniszterelnök politikai ügyeskedésének eredményeként létrehozott 56-os Konföderáció úgymond „történelmi megállapodást” merészelt kötni dicső magyar forradalmunk és a hős Pesti Srácok nevében a titkos-tiszti múltú Medgyessy Péter miniszterelnökkel.

A törvénytelenek és hiteltelenek – kik között jó néhányan csupán 7-8 éves gyerekek voltak 56 októberében – akarják törvényessé maszkírozni a hajdani Politikai és Központi Bizottsági apparátusból most ismét hatalomba csempészetteket.

Halaszthatatlanul követeljük a konföderáció tagjainak és ismeretlen szószólójának mielőbbi átvilágítását, csakis a munkakönyv, a katonakönyv, az ellenük emelt vád és ítélet alapján.

Az 56-os Konföderációt soron kívüli, pénzbeli szociális és természetbeni juttatásokkal meg akarja venni a mai bolsevik hatalom, mint tette azt Kádár a pufajkásokkal. Mivel az 56-os Konföderáció nem képviselheti hiteles forradalmunkat, így nem is árulhatja el azt, mert nem szabadságharcosok. Illesse megvetésünk a szervezőket és a koncért sorban állókat, kik még attól az esetleges gyalázattól sem riadnak vissza, hogy forradalmunk 50. évfordulójára Magyarország tönkretevőinek és a forradalmat leverők nevében a hajdani besúgó főtiszt Medgyessy Péter támogatásával állítsanak országos emlékművet.

Ez 1956. október 23-a és egyben nemzeti ünnepünk égbekiáltó megalázása lenne. Ezt a hiteles forradalmárok, a börtönviseltek, és a kivégzettek hozzátartozói meg fogják akadályozni.”

A közleményt Pongrátz Gergely, az 56-os Magyarok Világszövetsége elnöke és Trencsényi László, a Corvin-közi Bajtársi Közösség ügyvezető elnöke írta alá.


 

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001