Bencze Áron   2004. december 2. 08:39  gondola.hu
 
"Söpörjük el a kormányt!" - tüntetés az MSZP székház előtt képekben


"A kormány erkölcsileg megbukott a decemberi népszavazás elleni kampányával, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy megbuktassuk" - nyilatkozta lapunknak Kovács Dávid a Jobbik elnöke a Köztársaság téren rendezett tüntetésen, hozzátéve: az ellenzék segítségével, sztrájkokkal megbéníthatjuk a kabinetet és megdönthetjük a Gyurcsány-kormányt.


Közel kétszázan (600 NH szerk.) gyűltek össze a szakadó eső ellenére a Jobbik Magyarországért Mozgalom hívására az MSZP székháza elé, hogy tüntessenek Gyurcsány Ferenc hazugságai ellen. A szocialisták még a rendezvény előtt órákkal lezáratták a pártközpont körüli területet, így a szervezők a Köztársaság tér parkjában tartották meg beszédeiket.
Alulmúlták Medgyessyt is

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom politikai horizontját nem az állam, hanem a nemzet határai szabják meg" - hangsúlyozta Nagy Ervin a Jobbik Országos Választmányának elnöke hozzátéve: az elszakított nemzetrészek sorskérdéseinek megoldását, az autonómiát és a kettős állampolgárságot összmagyar feladatnak tekintjük. Erre kaptunk lehetőséget december 5-én is, éljünk hát vele - tette hozzá.

"Sajnálatos, hogy ezzel szemben a kormány és az MSZP teljes fronton támadást indított a határon túl élő magyarok legfontosabb ügye, a kettős állampolgárság jogi intézménye ellen" - emlékeztetett Nagy, aki szerint a szocialisták új generációja az összenemzeti ügyet feladva, politikai barométernek kívánja felhasználni a népszavazást.

A Jobbik politikusa kiemelte: a mai napon a hírhedt Madgyessy-Nastase koccintás évfordulóját írjuk, akkor a magyar miniszterelnök és diplomatái kapituláltak a román igények előtt, ám a Gyurcsány-kormány képes volt alulmúlni jelenlegi kampányával az elődjét is. Gyurcsány Ferenc és kormánya hamis, megtévesztő adatokat hoz nyilvánosságra a kettős-állampolgárság megadásának és a kórház privatizáció megállításának következményeiről. A kampány hajrájában a sokszor bevált bolsevik módszert vetik be, hazugságokkal és félelemkeltéssel próbálják mesterségesen szembeállítani egymással a társadalom egyes csoportjait.

Hazafi, vagy nemzetáruló

"Nem kellene megvárnia a most regnáló kormánynak, hogy a nép döntsön az utcán ilyen fontos kérdésekben, egy becsületes miniszterelnök már rég megadta volna magától is a kettős állampolgárságot" - vélekedett Molnár Tamás a párt alelnöke, majd így folytatta: magyart-magyar ellen ugrasztanak, hogy kicsinyes érdekeiket megvédhessék.

Gyurcsány szembe menetel a népakarattal, szemben az egész nemzettel, pedig december ötödike után csak kétfajta ember marad az országban: hazafi és nemzetáruló - fűzte hozzá. Mint mondta, nagyot nőtt szemében Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, sőt a Munkáspárt elnöke Thürmer Gyula is, akik képesek voltak szakítani ezzel a társasággal és a nemzeti oldalt támogatni a referendum kapcsán.

A publicista végül arra kérte a jelenlévőket: vasárnap, a népszavazás napján vonuljanak a Kossuth térre és követeljék a kormány távozását.

Söpörjük el a kormányt!

"Régen elveszítettük becsületünket és Júdás népévé váltunk" - figyelmeztetett Kovács Dávid a Jobbik elnöke, aki szerint szégyen Magyarország számára, hogy abban kell bizakodnia, hogy összegyűlik a kétmillió igen szavazat, mikor tízmilliónak kellene lennie.

A párt elnöke szerint félre kell tenni a szégyenérzetet, mert az összemagyarság életben maradása fontosabb mindennél, és a délvidéki atrocitásokra utalva megjegyezte: vajon mit érezhet az a magyar, akit megvernek azért mert magyar, azonban hazája mégis eldob magától, mert állítólag sokba kerül.

"Ha nemet mondunk vasárnap, akkor szétbomlik a nemzet, de ez nem is meglepő, mert egy ilyen pipogya fajhoz ki akar majd tartozni a jövőben?" - tette fel a kérdést Kovács, majd így folytatta: történelmi lehetőség előtt állunk, Trianon traumáját ugyan nem oldja meg a kettős állampolgárság, de legalább helyreállítja a szétesett magyarság egységét.

"Kuncze, Eörsi, Gyurcsány gazdasági megfontolásairól még maguk a kitalálói is tudják, hogy szemen szedett hazugság, de az az érv sem állja meg helyét, hogy a törvény nélkül nem tudjuk, mire számíthatunk, ezért veszélyes az igen szavazat, hiszen az Unióhoz úgy kellett csatlakoznunk, hogy még nem tudtuk, milyen is lesz az alkotmánya.

A kampány legnagyobb tanulságaként a politikus az emberek hovatartozását tartotta, mert mint mondta: véglegesen eldőlt, kik tartoznak a nemzeti, és kik a másik oldalhoz.

"Lejárt a kompromisszumok ideje, a sikeres referendum után el kell söpörnünk a kormányt" - szögezte le Kovács Dávid, aki lapunknak beszédét követően elmondta: az ellenzék hathatós segítségével, sztrájkokkal szeretnék megbénítani a kabinetet és megbuktatni a Gyurcsány-kormányt.

A hazafiasságot akarják szembeállítani a nemzettel

Eredetileg Duray Miklós is részt vett volna a tüntetésen, ám parlamenti elfoglaltsága miatt csak levélben tudta üdvözölni a megjelenteket. Szavait ezért Petheö Attila felvidéki képviselő olvasta fel.

- A nemzet akkor kerül veszélybe, ha belülről bomlasztják. Mert a nemzet szervezete ugyan képes védekezni a külső támadásokkal szemben, de megroskad a belső kórtól. Soha nem gondoltam volna, hogy tizenöt évvel a rendszerváltás után Magyarországon olyan véres vita alakulhat ki nemzeti közügyben, mint most az állampolgárság miatt. A magyar állampolgárság folytonossága belső jog szerint több mint ötven évvel ezelőtt, a kommunista puccs után szűnt meg, az akkori magyarországi parlament döntött így, ezért nem véletlen, hogy ma utódaik szeretnék megakadályozni a helyreállítását. A nemzeti tudat elleni támadásaik ugyancsak régi gyökerűek. Leggyakoribb eszközük az érzelmek pénzre cserélése, a társadalom megosztása akár hazugság árán is ám legújabban a lelkiismeret és az értelem szembeállításával próbálkoznak. Mert lássuk: szembe állították egymással a két, egy tőről fakadó érzelmet is, a hazafiasságot és a nemzeti érzést. Mert szerintük hazafi az, aki nemet mond a nemzetre.

A határon túli magyarok azért vannak szülőföldjükön, mert szeretik szülőföldjüket és a trianoni határok meghúzása ellenére ott maradtak, noha akkor több okuk lett volna az elhagyásra, mint most. Vannak, akik azt terjesztik, hogy közülük több mint nyolcszázezren, magyar állampolgársággal a zsebükben egyszerre felkerekednek és vérszívó siserehadként ellepik Magyarországot. Sőt mi több, mindannyian egyszerre felveszik a nyugdíjukat, a munkanélküli segélyüket, a családi pótlékot, a szociális támogatást, a gyermeknevelési támogatást, mindegyikük "csakazértis" veseműtétet hajtat végre magán, és ugyanabban az időbe igénybe veszik az összes utazási, meg egyéb kedvezményt, sőt még temetési hozzájárulást is. Ugyanis a több mint ötszáz milliárd forintot kitevő tehertétel és a húszezer forintos adóteher növekedés csak ilyen feltételekkel lehet igaz.

Sokan a rendszerváltozás után kezdtek rádöbbenni, hogy magyarnak lenni többet jelent, mint magyarul beszélni, vagy Magyarországon lakni, mert a magyar nemzet tagjai sokkal többen vannak, mint Magyarország lakossága. Ezt ma már egyre többen tudják. Ezért mondjunk nemet a nemre, hogy igen legyen belőle.

_____________________________________________
Hiszünk Magyarország Feltámadásában!