Igenre buzdít a szabolcsi közgyűlés
2004-11-24 10:58

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlése mai ülésén határozatot fogadott el a kedvezeményes kettős állampolgárságról kiírt népszavazásra. A képviselők arra kérik a megye választópolgárait, hogy vegyenek részt a referendumon és szavazzanak igennel.

A három szomszédos állammal - Románia, Ukrajna és Szlovákia - határos megye közgyűlése egyetértett azzal, hogy minden választópolgárt kérjenek meg a szavazáson való részvételre. A többség név szerinti szavazással elfogadta azt a fideszes módosító indítványt, amely a választáson feltett kérdésre az igen szavazatot támogatja.

Emlékezetes, a kedvezményes állampolgárságról szóló népszavazás kérdése: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19.§ szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"

fideszfrakcio.hu