ujszittya2.GIF (52747 bytes)

                   ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

Ossza meg ismerőseivel!

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/kepek/Szebb_jovoert.jpgA Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tovább folytatja rendteremtő misszióját, hogy a békés egymás mellett élés és annak alapvető emberi feltételeit megteremtse Hajdúhadházon.

Mivel Pintér Sándor belügyminiszter szabálytalanságot, jogellenességet nem talált az egyesület tevékenységében így jogi fogás hiányában nyomásgyakorlással próbálja elérni a polgárőrök távozását. Ezzel az alkotmányban rögzített alapjogokat is korlátozza (1949. évi XX. törvény 58.§ szerinti szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga). A belügyminiszter túlterjeszkedik hatáskörén, amikor a polgárőröket a település elhagyására szólítja fel áthágva a jogállami kereteket. Álláspontunk szerint a hivatallal visszaélés bűncselekményét valósítják meg rendészeti vezetőink a rendőri erők átszervezésével. Emiatt, valamint az erre fordított adóforintok hűtlen kezelése ügyében a legfőbb ügyésznél feljelentést teszünk. Egyben lemondásra szólítjuk fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Pintér Sándor belügyminisztert.

Az előző kormányokhoz hasonlóan a jelenlegi hatalom is politikai eszközként használja a rendészeti erőket. A napokban lesz egy éve, hogy két hetes ígéretet tett Orbán Viktor a rend megteremtésére. Ez már az elhangzás pillanatában komolytalan ígéret volt. Jelenlegi intézkedéseikkel, valamint  a cigánybűnözés folyamatos tagadásával és az azt fékező társadalmi kezdeményezések ellehetetlenítésével kvázi pszichikai bűnsegédként működnek közre az elkövetésben. A kormány elmúlt egy éves tevékenysége bizonyította a miniszterelnök hiteltelenségét. A további szolgálatteljesítés a jogi helyzetelemzést követően a tervek szerint fol0ytatódik, reményeink szerint a lakosság megelégedésére.

Rubi Gergely országgyűlési képviselő, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja