cid:image001.jpg@01CBE73E.B10710D0

 

ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

           Hol voltatok terrorelhárítók?

 

Augusztus20-án az a megtisztelés ért, hogy egy tiszteletjegyet kaptam a Bazilika előtti Szent István napi  ünnepélyre, a Szent Jobb szentmisére és körmenetre

A helyszínen kordonokkal szigorúan elzárt területre, évek óta, csak meghívóval és biztonsági kapukon keresztül lehetett bejutni, ahol még az autóstáskámban lévő kulcsaimat és a zsebemben lévő aprópénzt is be kellett mutatnom, nehogy egy tiltott tárgyat vigyek be magammal az elzárt területre.

Jogosnak tartottam ezeket a biztonsági intézkedéseket, hiszen az ünnepélyen ott volt az összes állami és egyházi méltóság, a Köztársasági Elnök, a Miniszterelnök a legtöbb miniszter és Országgyűlési képviselő. A szentmisét a Hercegprímás celebrálta és ott voltak a Magyar Püspöki Kar mellett a Kopt Egyház  legfőbb vezetői és a Vatikáni Nuncius.

 

A szentmise rendben folyt, amikor váratlanul,  mindenki megdöbbenésére, egy ember rohant fel a Bazilika lépcsőjén az oltár elé, kezében egy hangosbeszélővel és rohangálva ordítozni kezdett. Zavaros beszédéből azt lehetett kivenni, hogy Ő az igazi Isten képviselője, az Ő tanításait hallgassák meg ami a honlapján is megtalálható.

Egy pillanatra a Hercegprímás is elhallgatott, de mikor látta, hogy csak egy őrült provokációjáról van szó, folytatta a szentmisét. Közben a biztonsági emberek is berohantak, lefogták az őrjöngőt, elvették a hangosbeszélőjét és elvonszolták a helyszínről. 

Az emberek hamar napirendre tértek az események után és az ünnepély a továbbiakban rendben folytatódott. Azonban többen belegondoltunk: Mi történt volna akkor, ha nem egy őrült provokátor, hanem egy mindenre elszánt terrorista, egy géppisztollyal rohan fel az oltár elé és tüzet nyit? Néhány másodperc alatt a legfőbb állami és egyházi vezetők közük sokan áldozatai lettek volna a terrorcselekménynek.

Hogyan volt lehetséges, hogy egy idegen ember, egy nagyméretű tárggyal bejutott a zárt területre? Hol voltak a biztonsági emberek: Hol volt a terrorelhárítók különítménye, melyet az új kormány azért hívott életre, sok száz millió forintért, hogy elejét vegye a hasonló terrorcselekményeknek! Ezek a szervezetek most teljesen csődöt mondtak!  Úgy látszik, hogy csak az „egyenruhás bűnözök” ellen jeleskednek, az igazi terroristák ellen tehetetlenek.

Miért van rájuk szükség?

Hasonló esetben, egy normális államban ilyenkor lemond a belügyminiszter, a legszigorúbban felelőségre vonják a terrorelhárítás vezetőit, feloszlatják, vagy átszervezik azt a testületet mely képtelen feladatát ellátni.

A következő napokban vártam, hogy az illetékesek felelőségre vonják a felelősöket. Azonban úgy látszik, hogy az ügy suba alatt el lesz kenve. Nem történt tragédia, nem kellenek bűnösök, felelősök!  A média is csak megemlítette a kellemetlen epizódot. Pedig csak egy hajszálon függött, hogy nem lett világraszóló tragédia.

Eszembe jutott, hogy néhány napja a Szegedi Kajak Világbajnokságon egy német győzelem után a Német Himnusz harmadik szakasza helyett tévedésből az első szakaszt játszották le, azt, amit a nemzetiszocialista időkben használtak a németek. Ettől a tévedéstől volt hangos napokon keresztül a Média és nemzetközi szinten tiltakozott minden liberális fórum, mert az első szakasz a hitleri időkre emlékeztet és jelenleg a harmadik szakasz van érvényben. Végül a rendezők kénytelenek voltak bocsánatot kérni és a következő német eredményhirdetésekkor a harmadik szakaszt bejátszani.

Pedig a két esemény között égbekiáltó különbség van! Vajon lesz-e akit felelőségre vonnak a terrorelhárítók felelőtlen mulasztásáért?

 

                                                                                 Egy öreg 56-os harcos