SZITTYAKÜRT HÍRSZOLGÁLAT:     ManarTV hírek  info@manartv.com
 
Új hírek : A WTC 4000 Izrael-i alkalmazottja távol maradt a terrortámadás napján.
 
A New York-i  World Trade Center megtámadásának hirére a nemzetközi média, de különösen az Izrael-i
sietett elönyt szerezni az incidensből és elkezdtek gyászolni  4000 zsidót akik a két épületben voltak alkalmazva.
De késöbb, soha senki sem tett emlitést ezekről az Izraeliekről, mert hamar nyilvánvaló lett, hogy ezek
az alkalmazottak  csodálatos módon a támadás napján nem jelentek meg a munkehelyükön. Ezután senki nem beszélt arról, hogy az Izraeliek áldozatul estek vagy megsérültek volna. Arab diplomáciai források tudomására hozták a Jordánia-i al-Watan hírszolgálatnak, hogy azok az izraeliek  akik WTC-ben dolgoztak távolmaradtak ezen a napon az Izraeli General Security Apparátus a Shabak információja alapján,ez egy olyan tény amely nyilvánosságra nem kerűlt,de gyanut keltett az amerikai vezetök között, akik tudni akarták, hogy az Izraeli kormány hogyan tudott az incidensről mielött az megtörtént és az okait, hogy miért tartozkodott attól, hogy az amerikai hatoságokat értesitse ezekről az informácuokról. A gyanakvás tovább növekedett mikor az izraeli hírlap Yadiot Ahranot nyilvánosságra hozta, hogy a  Shabak megakadályozta Israel elnökét Ariel  Sharon-t, hogy New Yorkba utazzon és különössen a keleti parti városokba, ahol a Cionista szervezetek által, Izrael támogatására rendezett fesztiválon részt vegyen. Aharon Bernie hír kommentátor felhozta a témát, de az válasz néküli negative következtetéssel zárult. Ő aztán kérdést tett fel annak okáról, hogy a Shabak megakadályozta Sharon részvételét és  a kérdés ismét  válasz nélkül maradt. Bernie hozzátette, hogy Sharon  el volt ragadtatva, hogy az Ő beszéde volt a fesztivál fő  programpontja, és kérte a szervezet vezetöségét, hogy gyözzék meg a Shabak-ot, hogy változtassa meg az elhatározását, de ez hiába való volt.
 
A következő napon, amikor Sharon titkárja hívatalosan kijelentette, hogy Sharon nem fog részt venni a fesztiválon a támadás megtörtént.
 
Az izraeli ujság Haaretz nyilvánosságra hozta, hogy az FBI letartoztatott öt izraelit négy órával a  WTC támadás után mikor azok filmezték a füstölgő égboltot a vállalatuk épülete tetejéről. Az FBI letartoztatta az öt személyt
furcsa viselkedés miatt. Állitólag a katasztrofát örömkiáltások és guny közepedte filmezték.