cid:image001.jpg@01CBE73E.B10710D0

 

ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm

 

A Hungária Szabadságharcos Mozgalom évtizedeken keresztül felhivta a hazai ellenzéki pártokat a Kisgazdáktól kezdve mindegyiket, hogy az államadosság leírása az egyetlen kiut lehetőség ebből a kirizsből amit a Kádár rendszertől örököltünk. A Rózsadombi Paktum szabályai szerint senki sem reagált erre a felhívásra. Sőt a 22 milliárd dolláros adosságot 62 milliárdra növelték.  Az első hazai mozgalom,amely ezt ki merte mondani az a JOBBIK. Most már csak a választó tömegeket kell jobb belátásra birni,hogy a JOBBIK az egyetlen kiut.

 

  

 

Orbán az emberekkel fizettetné vissza a "visszafizethetetlent"

2011.07.23 |

·         Közlemény

Ossza meg ismerõseivel!

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/kepek/vona_gabor_laza_parlament.jpgOrbán Viktor Bálványoson elmondott beszédéből sajnálattal értesültünk, hogy a kormány még ma sem jutott annak felismerésére, amit a Jobbik már 2003-as megalakulása óta következetesen képvisel. Ugyan a magyar miniszterelnök beismerte, hogy „nincs alkalmas recept arra, hogy miként lehetne a visszafizethetetlen államadósságokat visszafizethetővé varázsolni”, de egyúttal hitet tett amellett, hogy a magyar adófizetők újabb megszorításai révén az ország tovább fizeti az államadósságot.

A Fidesz történelmi esélyt szalasztott el, amikor kormányra kerülését követően – a jelenleginél lényegesen kedvezőbb nemzetközi gazdasági környezetben – nem törekedett Magyarország hitelezőivel az államadósság újratárgyalására. A Jobbik ezért ismételten a „visszafizethetetlen” államadósság újrarendezésének kormányzati felvetését követeli. Minél később teszi meg ezt a kormány, annál nagyobb pusztítást okoz az országnak, ahogy az sajnos a devizahitelesek esetében már megtörtént.

A későbbiek folyamán a Fidesz-kormány újabb szarvashibákat vétett. Hiába beszélt ugyanis ma a miniszterelnök a munkaalapú társadalom megteremtésének fontosságáról, ha ezzel a véleménnyel a kormány lépései nincsenek összhangban. Az egykulcsos adórendszer a gazdagoknak kedvez, nem növeli a foglalkoztatást, nem pörgeti fel a gazdaságot és nem vezet a gazdaság kifehéredéséhez sem. Az adórendszer átalakításának kudarca tehát nyilvánvaló.

Mivel a kormány – ellentétben a Jobbikkal – nem volt képes idejében felismerni a gazdasági folyamatokat, rendszeresen eső után ölt köpönyeget, ráadásul a hangoztatott célkitűzései és a ténylegesen megtett lépések szöges ellentétben állnak egymással. Magyarország felemelkedése csak az államadósságra és a politikai korrektségre vonatkozó euroatlantista dogmákkal történő szakítással, nyílt, őszinte beszéddel, a „kelet felé nyitás” politikája révén képzelhető el.

Egyúttal nehezményezzük, hogy a miniszterelnök beszédében az elmúlt évtizedek mellébeszélése után nem tért ki a határon túli magyarság önrendelkezését biztosító konkrét autonómiamodell kérdésére, hiszen csak ezáltal nőhet össze, ami valóban összetartozik.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke